Love Story de musical in Schouwburg Venray

Joop van den Ende theaterproducties presenteert: Love Story de musical in Schouwburg Venray op woensdag 15 en donderdag 16 januari 2014.

Na de feestvolle, drukke en gezellige maand december is er weer een nieuw jaar aangebroken! U kunt het jaar goed beginnen met deze nieuwe musical van Joop van den Ende Theaterproducties. Célinde Schoenmaker speelt Jenny, een muziekstudente uit een
arbeidersgezin waaraan Freek Bartels, in de rol van veelbelovend rechtenstudent Oliver, zijn hart verliest. Hun liefdesverhaal is even mooi als tragisch. Meeslepend, herkenbaar maar vooral uniek. Love Story is gebaseerd op de bestseller ‘Love Story’ van Erich Segal. Dit boek is in 1970 zeer succesvol verfilmd door Arthur Hillen, de film werd genomineerd voor zeven Academy Awards en won vijf Golden Globes. De regie van de Nederlandse musicalversie ligt in handen van Paul Eenens, Jan Rot vertaalde het verhaal naar het Nederlands.
 
Love Story gaat over de rechten- student Oliver, die uit een rijke familie komt en verliefd wordt op Jenny, muziekstudente en afkomstig uit een arbeidersgezin. De twee besluiten om te trouwen tegen de wil in van de vader van Oliver. Jenny geeft haar eigen droom om concertpianiste te worden op om Oliver te kunnen onderhouden tijdens zijn studie. Die beslissing brengt haar in conflict met haar liefhebbende vader. Na zijn afstuderen sluit Oliver zich aan bij een advocatenkantoor in New York en het paar besluit om een kind te krijgen. Wanneer dit niet meteen lukt, bezoekt Jenny een dokter. De volgende dag valt hun wereld uiteen…

“Echte liefde betekent nooit te hoeven zeggen dat het je spijt”.  Er zijn vele liefdesverhalen, maar er is maar één Love Story.

terug naar boven