Het voelt als een warme mantel, op een koude winterdag Speciaal

In onze samenleving gaat het er steeds meer om dat wij er zijn voor elkaar. Samen moeten wij uit de recessie komen en samen moeten wij zorgen voor onze medemens. En dat laatste is nu exact de essentie van Logeerhuis Kapstok. Een logeerhuis dat vanuit een burgerinitiatief in Venray gerealiseerd gaat worden.

Het primaire doel van Logeerhuis Kapstok is het ontlasten van mantelzorgers van mensen, die door ziekte of een beperking zijn aangewezen op veel ondersteuning door die mantelzorgers. De mantelzorger kan zijn of haar ‘zorgmantel’ even aan de kapstok hangen. Degene waarvoor de mantelzorger doorgaans zorgt, is dan te gast in het logeerhuis van Stichting Kapstok. Nu is het onmogelijk om dit initiatief te realiseren zonder de inzet van veel burgers en de ondersteuning vanuit overheid en subsidienten. De afgelopen maanden zijn wij als bestuur van Logeerhuis Kapstok, druk doende geweest om ons plan zoveel als mogelijk toe te lichten. Welk doel hebben we voor ogen en welke middelen hebben we daarbij nodig? Steeds met dezelfde boodschap en steeds kregen we zeer enthousiaste reacties terug.

In december mochten wij vanuit allerlei geledingen, ten volle ervaren dat het logeerhuis een warm hart toegedragen wordt. Zo liet het Skan-fonds begin december weten dat het een bedrag van € 15.000,- gaat subsidiëren. Dit bedrag is volledig bestemd voor de inrichting van het logeerhuis. Het oorspronkelijk door de KRO opgerichte fonds ondersteunt onder andere initiatieven die de sociale verbanden binnen onze samenleving versterken en mensen ertoe aanzetten om zich te bekommeren om elkaar.

Kort daarna werd ons vanuit het Rabobank Horst-Venray Coöperatiefonds een cheque van € 10.000,- aangeboden. Directie-
leden Rob Knoops en Alice Jansen lieten ons weten dat het initiatief aansluit bij de doelstelling van het coöperatiefonds, namelijk het stimuleren van initiatieven uit de lokale samenleving op maatschappelijk, sociaal en cultureel gebied. Op 17 december leek het bijna alsof onze feestdagen al vroeg begonnen waren. In de gemeenteraad van Venray werd besloten een subsidie van 120.000 euro voor het logeerhuis te verstrekken. En wij zijn in afwachting van het besluit van Provincie Limburg voor eenzelfde bijdrage. Hierover horen we waarschijnlijk meer in januari. En zeker ook het vermelden waard, is het feit dat we eerder al een cheque ter waarde van ruim € 15.000,- uit handen van de Junior Kamer Venray kregen uitgereikt en Wonen Venray ons een soortgelijk bedrag toekende.

U zult begrijpen dat wij zeer dankbaar zijn, voor deze symbolische warme mantel die wij de afgelopen maanden vanuit de samenleving kregen omgehangen.

De komende maanden zal er gestart worden met de verbouwing om het logeerhuis te realiseren en medio mei zullen de deuren geopend gaan worden. Mocht u meer willen weten over dit initiatief, of geïnteresseerd zijn om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Bezoek hiervoor onze website www.logeerhuiskapstok.nl.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met
Mark Schapendonk via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Zorg
  • Lees 1941 keer
Meer in deze categorie: Oproep »
terug naar boven