Aangepaste personenauto voor ‘t Zorghuus

‘Geweldig om samen met de mensen dit cadeau te verwelkomen’ zegt Gerrit van Veghel. De aangepaste personenauto voor de bewoners van Os Thuus werd als verrassing gebracht als Sinterklaascadeau. Ton Swinkels, vrijwilliger en familielid, had de eer om hem voor te rijden. ‘Het is bijzonder dat dit na twee jaar gelukt is’, zegt Ton. Hij werd opgewacht door bewoners, familieleden, zorgprofessionals, medewerkers, sponsoren, vrijwilligers en vrienden van ‘t Zorghuus. ‘Nu hebben we de mogelijkheid om bewoners naar hun favoriete dagbesteding te blijven brengen, maar ook in vrije tijd te vervoeren met uitstapjes en dergelijke’, zegt Toos Brands, zorgprofessional van Os Thuus.

De negen ‘rijvrijwilligers’ van Os Thuus brengen de verstandelijk en/of meervoudig beperkte bewoners sinds een jaar op locatie in een oudere auto. Deze auto was aan vervanging toe en bood plaats aan vier mensen (incl. 1 rolstoelplek). De nieuwe auto biedt twee extra plaatsen en de nieuwste technieken zorgen voor makkelijker en veiliger vervoer van de mensen. Willie Koonings, voorzitter Vrienden van ‘t Zorghuus, overhandigde de autosleutel aan Gerrit van Vegchel. Hij is ‘rijvrijwilliger’ van het eerste uur en nam het cadeau dankbaar aan namens de groep. Enthousiast gingen de bewoners met Gerrit mee voor een proefrit.

De Stichting Vrienden van ‘t Zorghuus ondersteunt de activiteiten rondom de bewoners van ‘t Zorghuus met inzet van vrijwilligers en sponsoren. Om deze auto te realiseren hebben veel mensen zich ingezet. De basis van de financiering is gelegd door lokale initiatieven van ondernemers en particulieren. Vanuit meerdere fondsen, waaronder het Oranje Fonds heeft er een aanvulling plaatsgevonden. Daarnaast hebben de Ronde Tafel 160 en Vakgarage Gommans & de Wit een belangrijke bijdrage gedaan. Willie Koonings bedankte na afloop alle aanwezigen en de mensen die dit cadeau mogelijk hebben gemaakt. 

terug naar boven