Sinterklaasbank en Rooyse Ladies zorgden voor blije kindersnoetjes!

Ieder kind heeft recht op het plezier van het Sinterklaasfeest… de voorpret… het snuffelen in folders… het maken van een verlanglijstje. De Sinterklaasbank Limburg Noord helpt sinds 2008 gezinnen hierbij want ieder kind heeft recht op de Sint! Daarom steunden de Rooyse Ladies ook dit jaar weer dit goede doel!

Het Sinterklaasfeest is een echt oud-Hollandse traditie en voor velen van ons één van de mooiste jeugdherinneringen. Zingen voor de kachel, de spanning of er wel of niet wat in het schoentje zit, en als hoogtepunt… pakjesavond!

Maar voor veel gezinnen in Nederland is Sinterklaas helemaal geen feest, vanwege persoonlijke financiële nood. Dit kun je bijna niet uitleggen aan een kind. Daarom maakte de Sinterklaasbank de kinderen blij met een cadeau. De Sinterklaasbank Limburg Noord werkt nauw samen met de voedselbank en wist in 2014 ruim 130 kinderen in de regio te verblijden met een cadeau. Voor dit jaar stonden er (helaas) al 200 kinderen te poppelen op een verrasing. Daar zaten jammer genoeg ook kinderen bij die ondergebracht zijn in de daklozenopvang. Ook Kiwanis club Rooyse Ladies vond dit moeilijk te verkroppen en heeft daarom net als vorig jaar ervoor gekozen dit goede doel te ondersteunen. Het verblijden van deze kinderen sluit precies aan bij de filosofie van de Kiwanis, ‘Serving the children of the World’, een mooi doel in deze tijd, vooral omdat ze hier kinderen uit eigen regio mee helpen.

Op woensdag 2 december jl. mocht de nieuwe President van de Kiwanis, Sabine Slagter, vol trots de cheque ter waarde van € 1.000 overhandigen aan coördinatrice Wilja Brokking en haar collega tijdens de maandelijkse vergadering van de Kiwanis. Deze opbrengst is mogelijk gemaakt door de verkoop van de High Tea receptenbundel die de dames in 2013 lanceerden. De organisatie van Sinterklaasbank Limburg Noord en de Rooyse Ladies danken de sponsoren en de kopers van de receptenbundel heel hartelijk voor hun bijdragen.

Deze receptenbundel is helaas niet meer in de winkels verkrijgbaar maar kan nog altijd voor € 10 via de website www.kiwanisderooyseladies.nl besteld worden. Wil je zelf de Sinterklaasbank ondersteunen kijk dan voor meer informatie op www.sinterklaasbank.nl

terug naar boven