Venrayse Sint gaat met zijn pieten door weer en wind

Weer of geen weer: op koopzondag 29 november was het Venrayse centrum weer volop gevuld met Sint en zijn pieten. Overal waar je keek stond wel een piet, of danste een piet, of speelde een piet of… Kortom: het was weer genieten voor de kinderen en helemaal tijdens de jaarlijkse lichtjestocht.

Pietenspeurtocht
Terwijl de eerste regenbui zich om 12.00 uur meldde, trokken de pieten het Venrayse centrum in om invulling te geven aan de jaarlijkse pietenspeurtocht én natuurlijk om met de vele kinderen te spelen, stoepkrijten, touwtje te trekken, dansen en nog veel meer. Dit jaar was de speurtocht uitgebreid met nog meer pieten en dus was het voor de kinderen een nog grotere speurtocht door het Venrayse centrum. Papa’s en mama’s, opa’s en oma’s konden ondertussen hun inkopen doen in het gezellige centrum of een pauze houden bij een van de gezellige horecazaken.

Lichtjestocht
Toen de speurtocht bijna afgerond was, kwamen de eerste lichtjespieten al tevoorschijn. Hoewel het wel nog flink waaide, was het gelukkig wel even droog, zodat alle kinderen lekker zonder paraplu maar met hun zo mooi gemaakte lampion en lichtjes konden wandelen door het Venrayse centrum. En hoe mooi dat dat was! Een lange stoet vergezeld door muzikanten met Sinterklaasliedjes, vele lichtjes van de pieten, kinderen én Sinterklaas trok door de zo mooi verlichte Venrayse straten.

Het was enorm genieten… met de vele blije gezichtjes was het Sinterklaas die misschien nog wel het meeste genoot! Vele kinderen waren vanuit Venray, Horst, Eindhoven en verre omstreken gekomen om te komen genieten van deze speciale tocht en dat hebben ze dan ook allemaal gedaan. Mét een heerlijke snoepzak als dank voor hun sportieve inzet.

Deze koopzondag was ook dit jaar weer een succes! Sinterklaas en zijn pieten verheugen zich nu alweer op volgend jaar. Maar niet voordat ze aanstaande zaterdagmiddag nog heel even naar het Venrayse centrum komen om alle kinderen nog een laatste keer te zien, voordat ze naar Spanje terugreizen.

Sinterklaas dankt graag alle vrijwilligers die dit jaar hebben geholpen en hoopt ze volgend jaar allemaal weer te mogen begroeten!

Alle activiteiten van Sinterklaas in Venray zijn gratis. Meer informatie, het programma en een overzicht van de diverse activiteiten kunt u vinden op www.sinterklaasinvenray.nl

terug naar boven