Logo
Print deze pagina

Koninklijke onderscheiding voor Rob Hermans

Burgemeester Hans Gilissen heeft een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Rob Hermans (62) uit Venray. Hij ontving de onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid van de politie organisatie. Rob Hermans is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Rob Hermans is bijna 45 jaar werkzaam bij de politie als Commissaris van Politie, tegenwoordig als Algemeen Commandant Staf Grootschaligen Bijzonder Politie Optreden regio Limburg Noord. Hij was portefeuillehouder op de gebieden conflict- en crisisbeheersing, contra-terrorisme en vrijwillige politie en volontairs. Het zijn vooral zijn persoonlijke benadering en zijn kwaliteiten om te verbinden, zijn onorthodoxe aanpak en zijn partnergerichte benadering die er voor zorgen dat Rob Hermans ‘boven het maaiveld’ uitsteekt. Hij wordt vooral geroemd om zijn persoonlijke aandacht voor de (politie-)mensen. Zo is hij mede organisator van bijeenkomsten voor gepensioneerde oud-collega’s zodat ze betrokken blijven bij de politie en stond hij menigmaal families van collega’s bij in moeilijke omstandigheden.

Als portefeuillehouder Vrijwillige Politie toonde hij grote affiniteit met vrijwilligerswerk en burgerparticipatie en was hij voorvechter van het bestaan van de vrijwillige politie. Hij heeft een solide organisatie neergezet, waar op dit moment binnen Limburg-Noord meer dan 200 burgers vrijwilligerswerk doen voor en bij de politie. Om de waardering hiervoor te tonen organiseerde hij jaarlijks een bindingsavond.

Rob Hermans is een autoriteit op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Als Commandant Mobiele Eenheid was hij meerdere malen betrokken bij grootschalig optreden. Zo was hij onder meer verantwoordelijk voor de coördinatie en veiligheid van de viering van Koninginnedag 2011 in Thorn en Weert. Zijn optreden heeft bijgedragen aan een positieve beeldvorming over het politieapparaat.

Naast zijn verdiensten in en/of gerelateerd aan de hoofdfunctie was Rob Hermans ook maatschappelijk actief. Onder meer als lid van de medezeggenschapsraad in het basisonderwijs in de jaren ’80 en als bestuurslid van Lionsclub Venray. Als veilingmeester heeft hij zich persoonlijk ingezet voor fondsenwerving voor goede doelen.

Voor Atletiekvereniging Achilles-Top Kerkrade heeft Rob Hermans jarenlang succesvol deelgenomen aan nationale (33 x Nederlands kampioen) en internationale kampioenschappen en toernooien en daarmee zowel de sport als de vereniging op de kaart gezet. Voor zijn verdiensten voor de Atletiekunie ontving hij in 2009 de erespeld en werd benoemd tot Lid van verdienste van Zuid-Nederland.

Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020