VieCuri maakt het verblijf voor kinderen en jeugd aangenamer

Het VieCuri ziekenhuis in Venlo heeft een compleet vernieuwde kinder- en jeugdafdeling. De uitstraling van de nieuwe afdeling is bijzonder en vanuit de beleving van het kind gekozen. Alles op de afdeling staat in het teken van ‘onder-water’ met een daarbij passend kleurgebruik. Ook de vormen en de foto’s van dieren komen voort uit dit thema. Zelfs de keuken op de verpleegafdeling kindergeneeskunde is heel specifiek ingericht voor de doelgroep en ziet er anders uit dan een keuken op een afdeling voor volwassenen? Op de afdeling is ook een prachtig ingerichte speelkamer.

Alle kamers op de verpleegafdeling kindergeneeskunde zijn eenpersoonsgezinskamers. Behalve het (verrijdbare) kinderbed, is er een bedbank en een badkamer. Dit biedt gelegenheid aan de ouders om dag en nacht bij hun zieke kind te blijven. Ook de kinderdagverpleging is er gesitueerd. Dat betekent dat kinderen die voor een kleine ingreep één dag naar het ziekenhuis komen, ook op de kinderafdeling terecht kunnen, bij hun leeftijdsgenootjes. Hierbij gaat het om ingrepen als amandelen knippen of buisjes plaatsen.

Als je om gezondheidsredenen naar het ziekenhuis moet is natuurlijk nooit leuk. Maar met deze aanpassingen wordt het verblijf wel iets aangenamer.

terug naar boven