Enthousiaste reacties op het eerste kinderboek van Ten Duijf

Enkele maanden geleden verscheen het eerste kinderboek ‘Wijsmuts is jarig’ van Ten Duijf, die in deze regio o.a. bekendheid geniet als lid van het legendarische duo ‘Grad en Petran’.

Eén van de vele enthousiaste reacties die Ten Duijf kreeg was van de 6-jarige Quint uit Huijbergen in West-Brabant. Hij liet weten dat ‘Wijsmuts’ zijn lievelingsboek is en hij stuurde een mooie tekening van de omslag van het boek naar de auteur. Ook kwamen er diverse vrolijke reacties van kinderen uit onder meer Bloemendaal, Sleeuwijk en Den Haag. De avonturen van kabouter Wijsmuts, reus Jodokus, kater Roderik, heks Mathilde, vogeltje Piet-Piet en Jan de Wind worden inmiddels op vele plaatsen, o.a. op scholen voorgelezen.

De verkoop van het boek verloopt succesvol. Ten Duijf: ‘het is geweldig om te zien hoe goed het boek ontvangen wordt. Inmiddels zijn er ook gesprekken gaande over de verkoop ervan in meerdere plaatsen van het land.‘

Ten Duijf, die ruim een maand geleden verhuisde van Venray naar Aerdenhout, is inmiddels bezig met de ontwikkeling van een tweede boek. Of dit weer een kinderboek of een boek voor volwassenen wordt wilde hij nog niet zeggen. ‘Er zijn verschillende ideeën voor een nieuw boek. De komende maanden ga ik een aantal verhaallijnen uitwerken en dan maak ik hieruit een keuze’, aldus de oud-Oirlonaar.

Het boek ‘Wijsmuts is jarig’ is in Venray nog te koop bij Primera Cuypers in de Schoolstraat.

terug naar boven