Caecilia-avond Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide met een Koninklijk tintje

Vrijdag 6 november jl. werden tijdens de jaarlijkse Caecilia-avond acht jubilarissen in het zonnetje gezet.

Erelid Huub Geurts is 19 jaar lid van de vereniging en kreeg hiervoor met terugwerkende kracht het bronzen insigne opgespeld voor 12,5 jaar lidmaatschap. In 1996 werd Huub vicevoorzitter om vervolgens van 1997 t/m 2005 de voorzittersrol te vervullen.

Carla Hendrickx kreeg het bronzen insigne voor haar 12,5-jarig lidmaatschap. Ze was contactpersoon tussen opleidingsorkest en Kunstencentrum Jerusalem en ondersteunt daar nog in wanneer nodig.

Evelien Wijnhoven werd onderscheiden met het bronzen insigne voor haar 12,5-jarig lidmaatschap. Ze is fluitiste in het harmonieorkest en daarnaast actief in de kerstconcertcommissie.

Erelid Liesbeth Lucassen werd onderscheiden met het bronzen insigne voor haar 15-jarig lidmaatschap. Van november 2000 tot en met mei 2013 was zij actief in het bestuur als secretaris van de vereniging. In 2008 nam zij ook de taak als vicevoorzitter op zich. Ook heeft zij zich tijdens haar bestuursperiode actief belast met taken zoals het doen van aankondigingen tijdens optredens en speeches tijdens serenades bij afwezigheid van de voorzitter.

Mart van Vegchel kreeg voor zijn 50-jarig lidmaatschap het vergulde insigne met 1 zirkoon opgespeld. Hij heeft onder meer Bariton gespeeld bij de blaaskapel en speelt nog steeds de bas in het harmonieorkest.

Erelid Jan Peeters kreeg voor zijn 60-jarig lidmaatschap het vergulde insigne met 2 zirconia opgespeld. Jan heeft bij de blaaskapel gespeeld, jarenlang bij de fanfare en later bij de harmonie.

Erelid Siem Lemmens 60 jaar lid kreeg tevens het vergulde insigne met 2 zirconia opgespeld. Van 1975 tot 2014 was hij actief lid van het harmonieorkest en bespeelde meerdere instrumenten. Ook heeft hij zich tijdens en na zijn bestuursperiode actief belast met taken zoals 1e reserve dirigent en was hij contactpersoon voor het solistenconcours Federatie Muziekverenigingen Venray.

Als laatste maar zekere niet de minste in de rij, Pieter Litjens, kreeg net als zijn twee voorgangers het vergulde insigne met 2 zirconia opgespeld voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Pieter is op vele fronten actief geweest en nog steeds actief bij de blaaskapel en verzorgt zelf vakkundig het onderhoud van koperen blaasinstrumenten. Sinds 2006 tot op heden is hij bestuurslid bij blaaskapel Die Rübensammler.

Aansluitend aan de huldiging van de jubilarissen kreeg de avond een koninklijk tintje. Pieter (tegenwoordig woonachtig in Horst) kreeg bezoek van de burgemeester Van Rooij uit Horst, om hem voor al zijn bestuurlijke en andere activiteiten binnen de vereniging, binnen scouting Don Bosco in de 80-er jaren (bestuurslid 1981-1989) en voor zijn inzet bij werkgroep Historie Leunen (2007 tot heden), te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

terug naar boven