Mijlpaal voor Jo Klerken

Wanneer op zondag 25 oktober 2015 het startschot klinkt van de door Orion georganiseerde Bridge to Bridge Loop, is Jo Klerken natuurlijk van de partij. De 66-jarige ATV Venray triatleet uit Blerick, hoopt dan zijn 750e wedstrijd uit te lopen. Sinds 1980 is Jo Klerken fanatiek bezig met hardlopen – fietsen – zwemmen en de combinatie hiervan. Zo begon hij met een loop van 5 km. Dat werd al snel 10 km. En daarna de halve marathon(21 km) en de hele marathon(42 km). Hij raakte helemaal verslaafd aan het hardlopen.

En dat blijkt wel uit de lijst die Jo vanaf 1980 bij heeft gehouden: 426 Crosswedstrijden en Loopwedstrijden over de 5 en 10 km. 46 Loopwedstrijden over 15 km. 51 Halve Marathons. 9 Hele Marathons. 137 Run Bike Runs korte en lange afstanden. 70 Kwart Triathlons en 10x een Halve Triathlon. En dan natuurlijk nog de trainingen. Zes van de zeven weekdagen traint Jo nog steeds. Soms zelfs 2 trainingen per dag. ‘Dat moet ik van mezelf, anders zit ik s ’avonds onrustig op mijn stoel’. Het is echt zijn uitlaatklep. Op de vrijdag neemt hij een rustdag en om de 14 dagen laat hij dan zijn benen masseren bij Anita Schouren. Dat is echt niet voor de luxe, maar pure noodzaak. ‘Je moet je lichaam goed verzorgen’. Vrienden en bekenden vragen hem wel eens hoe hij het allemaal volhoudt. Het geheim is dat José, zijn vrouw, zelf lang in het bestuur heeft gezeten van de Triathlon vereniging. Ze regelt ook alles voor hem; zijn inschrijvingen, zijn betalingen, eigenlijk alles. Hij hoeft alleen maar te starten op de wedstrijddag. In 2004 vervulde Jo een levenslange ambitie door de Marathon in New York te volbrengen. Het was voor hem echt een droom die uitkwam.

Samen met ATV Venray Duathleet Jack Niessen uit Swalmen doet Jo al jaren het Duathlon Circuit. Hiervoor rijden ze dan naar Hoorn – Horst – Friesland – Utrecht – Borne – Groningen en Assen.

Wij wensen Jo heel veel succes met zijn 750e wedstrijd op 25 oktober.

terug naar boven