Regiegroep gestart met traject Venrays Huis voor de Kunsten

De gemeenteraad van Venray heeft in het voorjaar het college van Burgemeester en Wethouders de opdracht gegeven om een breed gedragen ‘Venrays Huis voor de Kunsten’ op te zetten. Als eventuele opvolger van het Kunstencentrum Jerusalem. Dit doet de gemeente in nauwe samenwerking met de gemeenschap en verschillende partners. In het najaar is er een grote werkconferentie.

Instellingen, gemeente en gemeenteraad hebben vertegenwoordigers afgevaardigd voor een werkgroep die dit proces gaat vormgeven. Deze ‘Regiegroep Venrays Huis voor de Kunsten’ is na de zomervakantie gestart. De regiegroep communiceert regelmatig over de stand van zaken. Dit is het eerste persbericht. De vertegenwoordigers verspreiden het bericht ook onder hun achterban. Hiermee willen zij volledig transparant zijn over het proces.

Opgave voor regiegroep
In september is de Regiegroep tweemaal bijeen geweest. Er is met elkaar kennisgemaakt en de opgave en ieders rol daarin is uitgebreid verkend. De opgave is als volgt gedefinieerd: ‘het samenbrengen van vertegenwoordigers van organisaties die raakvlak (kunnen) hebben met een Venrays Huis voor de Kunsten en met deze groep proberen invulling te geven aan dat concept’.

Co-creatie en werkconferentie
Op verzoek van het college gaan ze deze opgave co-creëren. Dat houdt in dat het programma van de werkconferentie – die dit najaar georganiseerd wordt - zo wordt opgesteld dat alle ideeën, geluiden en beelden op tafel komen en dat een collectieve ambitie voor een Venrays Huis voor de Kunsten wordt geformuleerd. Zij worden daarin ondersteund door een ervaren bureau. Het Venrays Huis voor de Kunsten is overigens nog een werknaam.

Tips voor regiegroep
Op 30 september is de regiegroep inhoudelijk aan de slag gegaan met de werkconferentie. Heeft u vragen of tips voor? Mail die dan t.a.v. Wilco van der Bas naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

terug naar boven