Bijenweelde Starter van het Kwartaal

Chris Peters uit Wanssum is met zijn bedrijf Bijenweelde uitgeroepen tot de derde Starter van het Kwartaal in 2015. De gemeente Venray, Rabobank Horst Venray en het Venrays Ondernemers Platform zijn de initiatiefnemers die de startende ondernemer hiermee een steuntje in de rug geven. Bovendien dingt Bijenweelde ook mee naar een prijs van 1.000 euro voor de Starter van het Jaar 2015.

Ondernemen en idealisme
Bijenweelde is een imkerij in opbouw met daaraan gerelateerde producten. Voorbeelden zijn, naast honing, zelf geteelde groente en fruit zonder bestrijdingsmiddelen. Ook op toeristisch gebied zijn er toekomstplannen, zoals rondleidingen op de imkerij. Belangrijke drijfveren om met dit bedrijf te starten zijn de betrokkenheid bij de natuur, de passie voor het bijen houden, de bijdrage voor een beter milieu en een betere habitat voor bijen en het kunnen bieden van een stimulerende omgeving voor doelgroepen met een GGZ achtergrond. Chris blijft vooralsnog werken in de geestelijke gezondheidszorg en bouwt daarnaast verder aan zijn bedrijf in Wanssum. De bedrijfsnaam ‘Bijenweelde’ is tweeledig. Enerzijds is het doel weelde te brengen voor bijen, anderzijds weelde voor mensen. Niet alleen in de vorm van honing, maar ook door de belangrijke rol die bijeen hebben in de natuur en voor ons voedsel.

Ook meedoen?
Startende ondernemers uit Venray en Horst kunnen zich aanmelden als Starter van het Kwartaal en dingen dan mee naar de prijs van Starter van het Jaar. Meer informatie staat op www.venray.nl/ondernemers

terug naar boven