Een mantelzorger verdient waardering

De gemeente Venray vindt het belangrijk dat mantelzorgers gewaardeerd worden voor hun inzet. Daarom heeft de gemeenteraad besloten om mantelzorgers dit jaar een bedrag van 130 euro als blijk van waardering te geven. Voorheen keerde de Sociale Verzekeringsbank jaarlijks een geldbedrag uit aan mantelzorgers (het mantelzorgcompliment).

In de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is vastgelegd dat gemeenten vanaf 2015 verantwoordelijk zijn voor deze jaarlijkse blijk van waardering.

Aanmelden voor 16 oktober
Venrayse inwoners die mantelzorg ontvangen kunnen hun mantelzorger aanmelden voor de mantelzorgwaardering. Voorwaarde is dat de mantelzorger langer dan 3 maanden en minimaal 8 uur per week zorg verleent. Uw aanmelding moet voor 16 oktober binnen zijn. Het aanvraagformulier is bij het gemeentehuis of via de website aanvraag mantelzorgwaardering te verkrijgen.

Andere vormen van waardering
Naast het uitkeren van een geldbedrag zijn er nog andere manieren om mantelzorgers te waarderen. Bijvoorbeeld door het bieden van ondersteuning. Het Steunpunt Mantelzorg Venray geeft informatie en advies en organiseert regelmatig contactgroepen en informatiebijeenkomsten. Ook wordt er momenteel gewerkt aan een pas waarmee mantelzorgers producten of diensten met korting kunnen kopen of zelfs helemaal gratis kunnen krijgen.

Steunpunt Mantelzorg Venray
Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering of andere vragen op het gebied van mantelzorg? Neem contact op met het Steunpunt Mantelzorg Venray. Dit kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar (0478) 52 33 33 (kies in het keuzemenu voor toets 1). 

terug naar boven