Bijna 100 inzendingen Raadselige Roos

In totaal dingen 99 inzendingen mee naar de Raadselige Roos 2015. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt na sluiting van de inzendtermijn op donderdag 1 oktober jl. De jaarlijkse schrijfwedstrijd wordt georganiseerd door Literair Café Venray.

De in totaal 99 inzendingen vallen in twee categorieën uiteen: proza en poëzie. Er zijn 61 gedichten ingestuurd en 38 verhalen. Het grootst aantal deelnemers komt uit Limburg: 36. Op de voet gevolgd door de provincie Noord-Brabant met 30 deelnemers. Het aantal deelnemers uit Zeeland vertoont al jaren een stijgende lijn. Waren het er vorig jaar nog zes nu staat de teller al op tien. De provincie Gelderland bleef gelijk, vorig jaar zeven, nu weer zeven. Ook Vlaanderen zit in de lift met een forse stijging van twee naar zes deelnemers. Deze editie van Raadselige Roos hebben 42 mensen voor het eerst meegedaan, daarvan zijn er drie jonger dan 30 jaar.

Drie jury’s kiezen uit de 99 ingezonden verhalen en gedichten de winnaars. De vakjury Poëzie en Proza bepaalt per categorie wie de eerste, tweede en derde prijs in ontvangst mogen nemen. Daarnaast kiest zij een aantal geselecteerden van wie het verhaal of gedicht het waard is gepubliceerd te worden. De Publieksjury kiest één gedicht uit, voor de zogeheten BIJ-prijs.

Op zondag 24 januari 2016 maakt burgemeester Hans Gilissen de winnaars bekend tijdens de feestelijke prijsuitreiking in Party- en Danscentrum Anno ’54. 

terug naar boven