Coming Out Dag 2015: gemeenten hangen regenboogvlag uit

Gemeente Venray heeft 12 oktober samen met zeker 43 andere gemeenten, het ministerie van OCW en Movisie de regenboogvlag uitgehangen voor Coming Out Dag. De Coming Out Dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. De actie is op twitter te volgen via #regenboogvlag2015 en #comingoutdag2015.

Waar staat de regenboogvlag voor? Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT). De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare ondersteuning van de gemeenten voor LHBTinwoners zelf, maar ook een boodschap aan alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Het hele jaar door
De Coming Out Dag duurt een dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar. Al sinds 2008 heeft een aantal gemeenten afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. Individuen, bedrijven en maatschappelijke instellingen hebben een eigen verantwoordelijkheid om de positie van LHBT’s te verbeteren. Waar veiligheid en sociale acceptatie achterblijft zet de overheid zich in. En dat is helaas nog steeds nodig. De Coming Out Dag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement. 

terug naar boven