Museum van de Psychiatrie nog steeds open voor publiek

Het Museum van de Psychiatrie is sinds 1977 gevestigd in de koorgangen van de kapel op het terrein van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg.

In de afgelopen jaren is er intensief overleg geweest met diverse partijen om in Venray een nieuw museum te realiseren, waarin het Venrays Museum en het Museum van de Psychiatrie, samen met nog andere instanties op cultuurhistorisch gebied, het cultureel erfgoed van Venray vorm gaan geven. De gemeenteraad heeft inmiddels groen licht gegeven zodat binnenkort gestart kan worden met de realisatie van het Huys van Venray op het Mgr. Goumansplein.

Dit houdt in dat het Museum van de Psychiatrie, zoals nu de plannen zijn, uiterlijk voorjaar 2017 zal stoppen op de huidige locatie op het terrein van Vincent van Gogh. Tot die tijd kunnen degenen die het huidige Museum van de Psychiatrie nog op deze locatie willen bezoeken dus nog de huidige collectie komen bekijken.

Informatie over het maken van een afspraak voor een bezoek is te vinden op de website www.museumpsychiatrie.nl. Een telefonische afspraak kan worden gemaakt via de coördinator afspraken, de heer L. Dirkx, telefoon 0478 587192. Aanvragen kunnen per e-mail kunnen worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

terug naar boven