Tribute to The Cats op Ysselsteynse kermis

In de jaren 60 en 70 was de formatie The Cats niet weg te denken uit de vaderlandse hitlijsten. Tussen 1965 en 1985 stond de band bijna 40 keer in de Top 40 waarvan 5 keer op nummer 1. Daarmee is het misschien wel de succesvolste Nederlandse band, zeker als je daar nog de buitenlandse successen in mee neemt. De muziek van de mannen met typische namen als Veerman, Keizer, Schilder en Mühren is ook nu nog steeds ongekend populair en iedereen kent nog wel klassiekers als One Way Wind, Let’s Dance of Be My Day. Dat het muziek is van en voor alle tijden blijkt ook wel uit hun prestatie in de Radio 2 TOP 2000. Maar liefst 10 nummers van The Cats stonden in de laatste editie van deze lijst.

De laatste jaren is het fenomeen ‘Tribute Band’ een enorme opmars aan het maken in de wereld van live acts. Elke grote band kent wel een tribute act: muzikanten die de nummers van hun favoriete band zo goed mogelijk als het origineel neerzetten. Vaak gepaard met complete kopieën van shows, kleding en andere gimmicks. Ook voor The Cats kon dit natuurlijk niet uitblijven en zo is dan ook The Tribute To The Cats Band ontstaan. Helemaal mooi is dat deze band óók uit Volendam komt. Sterker nog: de band is vrijwel geheel familie van de originele leden van The Cats. Met hun achtkoppige bezetting van louter topmuzikanten voeren ze de nummers van The Cats geweldig uit. Sluit je ogen en het lijkt alsof de echte Cats op het podium staan.

Binnenkort is deze bijzondere tribute act te zien en wel tijdens de Ysselsteynse Kermis. Op 3 juli zal de Tribute To The Cats Band optreden in de tent van Roelanzia. Het concert begint om 16:00 uur. Bestel nu alvast de kaarten voor deze unieke gebeurtenis via www.roelanzia.nl of bij koop de kaartjes bij Roelanzia of Forest. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Vrije tijd
  • Lees 1624 keer
terug naar boven