Liefdesband tussen ouders en kind

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende liefdesbanden. Maar de liefdesband die het sterkste is, is wel de band tussen ouders en kind. De meeste liefdesbanden komen en gaan, maar wanneer je eenmaal verbonden bent met je kind, zit je er voor de rest van je leven aan vast.

Elke ouder weet dat zodra hun zoontje of dochtertje het levenslicht ziet, dit de grote liefde van hun leven is. De band die ze vanaf dat moment met het kind opbouwen is omringd met zoveel liefde die zij voelen. Vanaf de geboorte zijn ze ingesteld op die sterke band met hun kind. Maar ook het kind is vanaf zijn geboorte ingesteld op de liefdesband met zijn ouders. Dit gevoel kennen natuurlijk ook bv adoptie–ouders, vanaf het moment dat zij hun adoptiekindje in de armen nemen worden ze ook overspoeld met liefde. Naarmate een kind ouder wordt veranderd de band natuurlijk ook. Maar de sterke liefdesband blijft onveranderd. Ouders blijven hun kind onvoorwaardelijk liefhebben. Maar dit geldt ook andersom. De band van een kind met zijn ouders is de eerste en onverbrekelijke liefde van het leven. Ook als ze allang volwassen zijn blijft die hele sterke liefdesband.

De liefde tussen ouders en kind is dus eigenlijk een heel groot wonder. Het lijkt zo gewoon, deze liefde, maar zonder kunnen ze ook niet. Deze liefde kan ook eindeloos veel verdragen. Zo blijven ze elkaar vergeven. Dat is de kracht van deze band. Deze liefde gaat dus onvoorwaardelijk door en daarom is het ook de bron van het leven. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Valentijn
  • Lees 1507 keer
terug naar boven