Het ontstaan van Valentijnsdag

Valentijnsdag is een jaarlijks terugkerende feestdag, die op 14 februari gevierd wordt. Maar wat vieren we nou precies op deze dag? Valentijnsdag wordt ook wel de dag van de liefde genoemd. Op deze dag vieren we niet alleen het feit dat de liefde bestaat en iedere dag om ons heen is, maar is er ook de mogelijkheid om je ‘stille’ verliefdheid bekend te maken. Dit kun je doen door anoniem een kaart, brief of een bosje bloemen te sturen naar je ‘stille’ liefde. Hierdoor kun je toch je liefde bekennen, maar blijft het voor de ontvanger van de cadeaus onbekend dat jij het cadeau hebt gestuurd.

Lees meer...

Liefdesband tussen ouders en kind

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende liefdesbanden. Maar de liefdesband die het sterkste is, is wel de band tussen ouders en kind. De meeste liefdesbanden komen en gaan, maar wanneer je eenmaal verbonden bent met je kind, zit je er voor de rest van je leven aan vast.

Elke ouder weet dat zodra hun zoontje of dochtertje het levenslicht ziet, dit de grote liefde van hun leven is. De band die ze vanaf dat moment met het kind opbouwen is omringd met zoveel liefde die zij voelen. Vanaf de geboorte zijn ze ingesteld op die sterke band met hun kind. Maar ook het kind is vanaf zijn geboorte ingesteld op de liefdesband met zijn ouders. Dit gevoel kennen natuurlijk ook bv adoptie–ouders, vanaf het moment dat zij hun adoptiekindje in de armen nemen worden ze ook overspoeld met liefde. Naarmate een kind ouder wordt veranderd de band natuurlijk ook. Maar de sterke liefdesband blijft onveranderd. Ouders blijven hun kind onvoorwaardelijk liefhebben. Maar dit geldt ook andersom. De band van een kind met zijn ouders is de eerste en onverbrekelijke liefde van het leven. Ook als ze allang volwassen zijn blijft die hele sterke liefdesband.

De liefde tussen ouders en kind is dus eigenlijk een heel groot wonder. Het lijkt zo gewoon, deze liefde, maar zonder kunnen ze ook niet. Deze liefde kan ook eindeloos veel verdragen. Zo blijven ze elkaar vergeven. Dat is de kracht van deze band. Deze liefde gaat dus onvoorwaardelijk door en daarom is het ook de bron van het leven. 

Wist je datjes!

All you need is love

‘Het’ televisieprogramma over de liefde van Robert ten Brink bestaat volgend jaar alweer 25 jaar. Op 29 september 1992 was de eerste uitzending bij de toenmalige publieke omroep Veronica. Er is wel een kleine onderbreking geweest van een paar jaar, maar in die tijd gingen de kerstspecials wel gewoon door. Op kerstavond worden dan geliefden en familie bij elkaar gebracht om samen kerst te vieren. Zo heeft Robert door de jaren heen al heel wat geliefden bij elkaar gebracht. 

Valentijnsdag in het dierenrijk

Ook dieren verleiden elkaar op valentijnsdag al is dit bij sommige dieren met gevaar voor eigen leven. Ze kunnen een makkelijke prooi zijn voor hun vijanden door de opvallende geluiden en bewegingen die ze maken, of de geur die ze afgeven. Roofdieren liggen vaak op de loer. Sommige bootsen de signalen zelfs na om hun prooi in de val te lokken. Een liefdesleven wat dus niet helemaal zonder gevaar is.

Oprechte dierenliefde

Iedereen die een huisdier heeft, of dat nu een konijn, cavia, hond of poes is, weet dat wat ze voor hun beestjes voelen, oprechte liefde is. Zij zeggen dus: ‘Ik hou van mijn huisdier.’ Maar kunnen we dit wel echte liefde noemen? Dat kunnen we zeker. Want deze liefde heeft een positieve invloed in het leven en maakt het leven ook veel mooier. Dieren wekken bepaalde emoties op en daarom kunnen we ook echt van een dier houden.

Dieren kunnen je rustig en tevreden maken, bijvoorbeeld als je ze aait. Huisdieren zorgen ook voor een gevoel van vriendschap, gezelligheid, intimiteit en ontspanning. Vooral honden en katten hebben dit effect op mensen. Voor veel mensen is het leven zonder huisdier ondenkbaar. De huisdieren bieden liefde, daardoor vormt zich een unieke band tussen mens en dier die een heel belangrijk onderdeel vormt van hun leven.

Maar ook de huisdieren houden echt van hun baasjes, dat is wetenschappelijk bewezen. De dieren produceren net als mensen het liefdeshormoon ‘oxytocine’. Dit hormoon zorgt ervoor dat zij zich hechten en liefde voelen. Door je huisdier heel veel liefde te geven komt dit hormoon vrij en krijg je er dus heel veel liefde voor terug.

Dus we kunnen oprecht zeggen: ‘Ik hou van mijn huisdier.’

Verras jouw Valentijn met een tapasproeverij

Hoe romantisch is het om lekker thuis met een kaarsje erbij, te genieten van heerlijke tapasgerechtjes. Op Valentijnsdag is het weer mogelijk om al een bestelling te plaatsen vanaf 2 personen. Ook hebben we dan een gratis bezorgservice in Venray en in Overloon. Overige plaatsen in overleg en eventueel tegen een kleine vergoeding.

Dus maak het gezellig voor je geliefde, zet een lekker wijntje klaar en wij doen de rest. Ook voor de lieve kinderen maken we lekkere hapjes desgewenst in halve porties.

Geniet van elkaar, wij wensen iedereen een fijne dag.

Kijk op onze site voor meer informatie www.detapasproeverij.nl
Of op onze Facebookpagina https://nl-nl.facebook.com/Tapasproeverij om kans te maken op een GRATIS proeverij voor
2 personen op Valentijnsdag.

 

Pieter ontmoette de liefde van zijn leven tijdens een zomerkamp in Amerika! Pieter deelde zijn lovestory met ons

De zomer van 2012 was één van de mooiste ervaringen van mijn leven vol met avonturen en mooie herinneringen. Op het zomerkamp ontmoette ik een heleboel mensen. Sommige mensen zie je iedere keer en anderen spreek je eigenlijk nooit. Ook zijn er mensen die je wel aardig vindt, maar waarbij je nooit de tijd krijgt om ze beter te leren kennen. In de laatste categorie viel Lydia, één van de counselors. Tijdens het kamp werkten we niet samen en tijdens de weekenden ging ze altijd naar haar familie.

Aan het einde van de zomer kregen we toch contact via Facebook. Door veel te praten via het internet is de vonk overgeslagen en zijn we gaan daten. Lastig via dat internet, maar ook de volgende zomer zou ik toch terugkeren voor weer een jaar zomerkamp. En zo gebeurde het, na weer een boel papierwerk landde ik in april 2013 weer in Amerika voor nóg een geweldige zomer. Maar helaas, aan alle goede dingen komt een einde en zo ook aan mijn tijd in Amerika. Weer moest ik terug en dat zorgde ervoor dat we het niet zagen zitten om door te gaan met elkaar. Omdat ik toch weer terug zou komen het volgend jaar, zijn we toch weer bij elkaar gekomen en deze keer was het wel heel serieus. Tijdens deze zomer hebben we besloten om te gaan trouwen en dat hebben we in september 2014 gedaan! In Lydia’s achtertuin zijn we op een mooie nazomerdag in het bijzijn van familie en vrienden getrouwd. In januari 2014 zijn we in Nederland nog een keer voor mijn familie getrouwd.

Naar het Summer Camp in de VS gaan is en blijft één van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen in mijn leven.

www.travelactive.nl 

Abonneren op deze RSS feed