Logo
Print deze pagina

Venrays sportman van het jaar Wout Poels naar Rio

Door Réne Poels

Terwijl hij zijn sportieve taak uitvoert als meesterknecht van Chris Froome tijdens de Tour de France is Wout Poels zo nu dan ook al in gedachten in Rio de Janeiro. De in Meerlo woonachtige wielrenner die vorig jaar werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in Venray kondigde begin dit jaar al aan dat het zijn droom is om te mogen starten tijdens de wielerwegwedstrijd van de Olympische Spelen.

De bondscoach heeft Wout inmiddels aangewezen als een van de vijf renners die naar het Braziliaanse Rio de Janeiro gaan om de driekleur te verdedigen. Op zaterdag 6 augustus wordt aan de rand van deze metropool de Olympische wegwedstrijd verreden voor profs en vier dagen later op woensdag 10 augustus de individuele tijdrit. Bij beiden staat Wout Poels onder het startdoek.

De thuisblijvers kunnen de verrichtingen van Wout Poels zaterdag 6 augustus volgen op een levensgroot LED-scherm van het Venrayse bedrijf Mobiloscoop en EuroPA Tienray. Dit grote scherm van 7 bij 4,5 meter wordt opgesteld op het dorpsplein in Blitterswijck vlak voor het clublokaal van de fanclub, café De Zwart. Van 15.00 tot 21.00 uur kan iedereen daar gratis mee genieten.

‘De Tour is voor elke wielrenner een hoogtepunt. Daar verlang ik elke keer weer naar. Maar deelname aan de Olympische Spelen staat bij mij met hoofdletters geschreven. Hier komen elke vier jaar de beste sporters van de hele wereld van alle sporten bijeen. Dat lijkt me geweldig!’, aldus Wout Poels, de renner die voor het tweede jaar met erg veel plezier koerst bij ‘s werelds beste wielerploeg Sky. De Olympische gedachte, het meedoen is belangrijker dan winnen, klinkt leuk maar de Braziliaanse missie van Poels is anders: als het effe kan een podiumplaats. Het parcours is op zijn lijf geschreven. ‘Ik heb het al verkend via google. Met een paar flinke bergen erin zie ik het wel zitten’, aldus de Sky-man.

Wout Poels heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toprenner en behoort bij de beste renners van de wereld. Dat bevestigde hij tijdens de zware door regen en kou geteisterde voorjaarklassieker Luik- Bastenaken-Luik. Na een slim gereden koers wist hij de sprint overtuigend te winnen en won hij dit wielermonument in België. Het is de eerste grote klassieker die Sky wint!

Meer info: www.woutpoels.nl

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 2709 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020