G voetballers van SVVenray naar de Special Olympics

Op 1-2-3 juli vinden in Nijmegen weer de Special Olympics plaats. Het G team van SVVenray doet dit jaar ook mee. Het hele gebeuren is in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen.

Op vrijdag 1 juli is er een spectaculaire openingsceremonie in het Goffert Stadion in Nijmegen. Om 19.00 uur start het defilé met o.a de binnenkomst van Special Olympics-vlam gedragen door politie agenten. Samen met de wandelaars die 3 dagen gaan wandelen (deze worden voor het eerst gehouden bij de spelen). Hier loopt onder meer oudcommandant der strijdkrachten Peter van Uhm mee als marsleider. Na het ontsteken van de vlam vindt de officiële opening plaats door Jochem van Gelder. Daarna is er een optreden van Frans Bauer. Daarna gaan de sporters naar Heumensoord waar ze 2 nachten overnachten.

Zaterdag en zondag vinden de wedstrijden plaats in Wijchen, Nijmegen en Groesbeek naar gelang welke sport er wordt beoefent. Zondags is ook de prijsuitreiking.

Mochten jullie dit ook een keer mee willen maken kom dan gerust een keer kijken tijdens een training van het G team en misschien is het voetballen wel iets voor jou en kun je over 2 jaar ook meedoen aan de Special Olympics? 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Sport
  • Lees 1523 keer
terug naar boven