D66: “De kracht van Generaties”

D66 neemt na 12 jaar weer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. 2014 wordt het jaar van de terugkeer van D66 in de gemeente Venray. Eind 2012 hebben een groot aantal leden de handen in een geslagen en zijn gaan toewerken naar een terugkeer. De groep kenmerkt zich in diversiteit voor zowel leeftijd als beroepsachtergrond, wat één van de thema’s “De kracht van Generaties” goed illustreert. Op maandag 6 januari wordt de kandidatenlijst bekendgemaakt, welke recentelijk intern is vastgesteld.

Daan Janssen
In oktober al werd Daan Jansen gekozen tot lijsttrekker. Daan behoort met zijn 23 jaar tot de nieuwe generatie Venrayse Politici en weet zich ondersteund door een grote groep D66’ers. Een deel daarvan was voorheen al actief voor D66 en brengt daardoor waardevolle kennis in. Daan heeft een onderwijsachtergrond en heeft mede daardoor een brede kijk op de maatschappij en weet wat er leeft onder jongeren. Hij is enorm gedreven en Venraynaar in hart en nieren.

Verkiezingsprogramma
Prominente thema’s waar D66 de verkiezingen mee in gaat zijn onder anderen: Jeugd- en Ouderenbeleid, Onderwijs, Zorg en Welzijn, Kunst Cultuur en Sport, uitgewerkt in het verkiezingsprogramma dat in januari verschijnt. D66 ziet op veel terreinen mogelijkheden tot (uitbouw van) samenwerkingsverbanden wat het verkiezingsprogramma ook zal laten zien. Met name in het samenbrengen van kennis, kunde en talent mogelijk gemaakt met inbreng van Generaties.

Ambitieus
Het lukte D66 destijds met 3 zetels in de raad te komen. Dit is een mooi doel en wordt nog mooier als het overtroffen wordt. Het aantal zetels is een direct gevolg van een herkenbare visie en praktische invulling daarvan vertaald in het verkiezingsprogramma.
D66 faciliteert en ondersteunt waar nodig waarbij iedereen kan meedoen, niemand uitgezonderd. Zelfstandigheid voorop,
ondersteuning waar nodig, dat is D66!

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Politiek
  • Lees 1828 keer
Meer in deze categorie: Ik ga ervoor in 2014! »
terug naar boven