Logo
Print deze pagina

Politiek Café bij D66 Venray

Op vrijdag 14 maart zal er in de Pop-up Store van D66 Venray in de Schoolstraat het tweede Politiek Café plaatsvinden. Vaste onderwijscolumnist van Venray Boeit Jan van de Ven zal op 14 maart als gespreksleider optreden tijdens deze avond waar in twee rondes verschillende thema’s uit de gemeentepolitiek worden bediscussieerd.

Bijgestaan door lijsttrekker Daan Janssen zullen de gesprekleiders samen met aanschuivende gasten een blik in de toekomst werpen op gebieden die de gasten en D66 Venray na aan het hart gaan. Tijdens het Politiek Café zullen Venrayse gasten aanschuiven om de thema’s Zorg en Leefbaarheid in Venray te bespreken.

Leefbaarheid
Jan van de Ven groeide zelf op in Oostrum en is werkzaam op een dorpsschool. ‘Ik heb sinds mijn eigen jeugd heel wat voorzieningen in Oostrum weg zien trekken en maak dit ook mee binnen de regio Vierlingsbeek waar ik werk. Het is zorgelijk dat na de bakker, de buurtsuper, de banken en de pinautomaten nu ook scholen, kerken en gemeenschapshuizen steeds vaker dreigen te verdwijnen. Wij trekken ons als D66 Venray het lot van de dorpen aan en willen ons hard maken voor die leefbaarheid!’ Sjaak Sluiters van de Vereniging Kleine Kernen Limburg zal onder andere als gast aanschuiven en zal ingaan op de toekomstige privatisering van de gemeenschapshuizen.

Zorg
Wat betreft Zorg in Venray zullen de onderwerpen Mantelzorg en de veranderingen in de WMO worden bediscussieerd. Voorzitter van Stichting Logeerhuis Kapstok te Venray en tevens voorzitter van Alzheimer Noord-Limburg Marc Schapendonk zal bij dit onderwerp de verdieping aanbrengen. Als projectleider is Schapendonk een van de grondleggers van Hulp bij Dementie geweest. In die rol heeft hij intensief samengewerkt met professionals en vrijwilligers van veel organisaties in Noord-Limburg. ‘D66 Venray wil vooral kijken naar wat hulpbehoevenden nog wél kunnen’, aldus Daan Janssen. ‘Wij gaan ervoor om zorg daar te regelen waar het zijn moet, dicht bij de mensen zelf. Een mooi voorbeeld is hierbij ’t Zorghuus in Ysselsteyn. Zorg op maat, of dit nu gaat om jongeren of ouderen.’

Sterke behoefte!
Afgelopen vrijdag was het eerste Politiek Café. Onder de nodige belangstelling werd er inhoudelijk gepraat over Onderwijs/Sport met Ben Ruhl en Mike Teunissen. Frank Arts en Milton Cavis schoven aan bij het gesprek over Ondernemen in Venray. ‘Uit alle gesprekken die we met de mensen aangaan, of dat nu in het Politiek Café is, op de straat of in de kroeg is, wij krijgen steeds hetzelfde geluid te horen. Mensen hebben behoefte aan een gemeente die verbindingen maakt, mensen bij elkaar brengt’, geeft Daan Janssen aan. ‘D66 Venray heeft daarom ook sterk het idee dat er ongelooflijk veel behoefte is aan deze huiskamergesprekken, keukentafelgesprekken of hoe je ze ook noemt. Wij gaan zeker kijken hoe we zo’n platform ook na de gemeenteraadsverkiezingen kunnen gaan bieden.’ Het Politiek Café start vrijdag om 19.15uur en duurt tot 21.00uur.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Politiek
  • Lees 2842 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020