Job Verheijen loopt een dag mee bij Venray boeit!

Venray boeit! staat altijd open voor leuke initiatieven. Zo ook voor de prokkelstage dag voor kinderen met een beperking. Op 9 juni kwam Job Verheijen uit Blerick eens kijken hoe het allemaal reilt en zeilt bij onze krant. Zo keek hij mee met de redactie en de opmaak van de krant en bracht hij een bezoek aan het Kinderdagverblijf De Mukkenstal en IJssalon Clevers om een interview af te nemen. Dat deed hij ook met de leerlingen die daar een dag stage liepen.

Kinderdagverblijf De Mukkenstal
Na zijn interview goed voorbereid te hebben stelde hij eigenares Monique van Kinderdagverblijf De Mukkenstal de volgende vragen:

Hoe zijn jullie op het idee gekomen van een boerderij een kinderdagverblijf te maken?
Wij zijn bij toevallig bij een collega geweest in Noord-Holland en daar hebben wij het toen gezien. Zij had bijvoorbeeld ook een kalfje op het terrein en dat zag er gewoon kei gaaf uit. Nadat wij beide helemaal achter het idee stonden om dit ook met onze boerderij te doen is het balletje heel snel gaan rollen en konden we beginnen met de realisatie.

Waarom onderscheiden jullie je van andere kinderdagverblijven?
De ruimte, het groen (spelen op het gras). Maar ook de dieren die er zijn. Kinderen kunnen zien hoe het er op een boerderij aan toe gaat. Ook de ruimte die de kinderen binnen hebben. Wij stoppen heel veel tijd in cursussen en opleidingen. En de manier hoe we met kinderen omgaan. Wij proberen te achterhalen waarom kinderen gedrag vertonen wat niet door de beugel kan en van daaruit proberen we dingen op te lossen.

Waarom vinden jullie het belangrijk dat de kinderen in deze omgeving opgroeien?
Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren hoe groente/fruit wordt gekweekt en waar de melk vandaan komt. De buitenlucht is ook heel gezond voor opgroeiende kinderen.

Stagiaires Robin en Isabella Isabella en Robin liepen beide stage bij de Mukkenstal. Vooral het spelen met de kinderen vonden ze echt geweldig. Beiden konden nog geen antwoord geven op de vraag of ze hier ooit hun beroep van zouden willen maken. Maar dat het een superleuke dag was stond als een paal boven water.

IJssalon Clevers
Daarna bracht hij ook nog een bezoek bij IJssalon Clevers in Overloon. Daar ging hij in gesprek met Debbie en stelde haar de volgende vragen:

Hoe is de ijssalon ontstaan?
Wij zijn 30 jaar geleden heel klein begonnen in Grubbenvorst. Daarna hebben we een salon geopend in Arcen en even later in Overloon. Verder werden er nog salons geopend in Plasmolen en als laatste in Kessel.

Hoe en waar maken jullie het ijs?
Het ijs wordt allemaal in Grubbenvorst bereid in de ijskeuken met hele grote machines. We gebruiken alleen maar verse ingrediënten: zoals verse room en vers fruit.

Hoe verzinnen jullie de smaken?
Dat gebeurt eigenlijk gewoon vanzelf. Maar soms maken we er ook een wedstrijd van en kunnen mensen aangeven welke smaak ijs er zou moeten komen. Binnenkort wordt er weer een nieuwe smaak geïntroduceerd.

Stagiaire Sven
Sven liep een hele dag stage bij IJssalon Clevers en vond het ontzettend leuk. Zo mocht hij zelf ijsjes maken, maakte heerlijke kopjes koffie en hielp mee in de bediening.

Jobs eigen ervaring
Job zelf was zeer onder de indruk hoe het allemaal werkt bij onze krant. ‘Ik heb een ontzettend leuke dag gehad. Vond eigenlijk alles leuk wat ik allemaal gedaan heb’, aldus Job.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Onderwijs
  • Lees 2511 keer
terug naar boven