Jaarlijkse beroepenavond op het Raayland College

Net als vorig jaar organiseren Rotaryclub Venray en Lionsclub Venray Peelparel in samenwerking met het Raayland College, een beroepenvoorlichtingsavond. De leerlingen van HAVO en VWO van leerjaar 3 tot en met 6 zijn uitgenodigd om samen met hun ouders deze avond bij te wonen.

De beroepenavond heeft als doel de leerlingen een beter beeld te geven van de inhoud van een beroep. Ruim zeventig professionals lichten op die avond hun dagelijkse werkzaamheden toe en geven inzicht geeft in de keuzes die ze moeten maken en de dilemma’s die ze tegenkomen in hun beroep. En ze vertellen over de uitdagingen en problemen waarmee ze worden geconfronteerd.

De lijst beroepen is samengesteld naar aanleiding van een enquête onder de leerlingen. De leerlingen en hun ouders kunnen gaan luisteren naar een pedagoog, sportinstructeur, ingenieur, rechter, hotelmanager, huisarts, ict-deskundige, bouwkundig projectmanager, webdesigner en ga zo maar door. En niet alleen luisteren maar hen natuurlijk ook het hemd van het lijf vragen. Voor de leerlingen kan hier een meer gemotiveerdere keuze van hun profiel of hun toekomstige studie uit voortkomen.

Een dergelijke beroepenavond wordt niet op iedere middelbare school georganiseerd. Op het Raayland College wordt dit al een aantal jaren door professionals gedaan. De beroepenavond op het Raayland College vindt plaats op donderdag 10 december 2015 vanaf 19.00 uur. De leerlingen en hun ouders hebben voor deze avond vooraf ingetekend.

Voor meer informatie: Raayland College: 0478 – 551155, Eugène Clermonts,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." target="_blank"> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Sandra Gubbels, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.." target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Onderwijs
  • Lees 2172 keer
terug naar boven