Logo
Print deze pagina

Een bewust 2014 gewenst!

Vanaf december 2011 ben ik zelfstandig werkend diëtist. Ik heb mijn vak, diëtist, weer opgepakt na enkele jaren uitzendbranche. Na een stage van enkele maanden, extra scholingen en cursussen ben ik weer zover mijn vak uit te oefenen.

varkenshaasNaast mijn werk als diëtist heb ik heel veel interesse in alles wat met koken en vooral lekker eten te maken heeft. Graag wil ik mijn kennis, ervaringen en enthousiasme hierover met iedereen delen! Dit doe ik op dit moment met het geven van individuele begeleiding, presentaties, kookworkshops en kooklessen voor particulieren, verenigingen en bedrijven.
 
Veel mensen willen gezonder gaan eten. Maar hoe doe je dat! Je hoort hier tegenwoordig zo veel over. Mijn idee hierover is “ga bewuster eten en geniet ervan”. Tegenwoordig is er overal eten te krijgen, zoveel dat we soms niet meer weten wat we moeten kiezen. We hoeven er niet veel moeite voor te doen. Soms zijn we het ons er niet eens bewust van dat we eten, en stoppen we onbewust van alles in onze mond. Denk bijvoorbeeld aan het eten voor de t.v. of in de auto. Hoe ga je bewuster eten? Hoe ga je je lichaam voeden in plaats van te vullen?

We moeten bewuster gaan eten door meer aandacht aan te besteden aan de maaltijd. Dek de tafel, ga er voor zitten.
Zie de maaltijd als een rust moment om te genieten en te ontspannen in de hectiek van de dag. Én heel belangrijk, zorg ervoor dat wat je eet lekker is! Wanneer je lekker en rustig eet ben je sneller verzadigd en eet je wat je nodig hebt, en over het algemeen minder. Eet drie keer per dag een gezonde én lekkere maaltijd, de behoefte aan tussendoortjes wordt hierdoor ook minder. Dit is een kleine greep uit mijn adviezen, tips.

Er wordt bij al deze vormen van begeleiding aandacht besteed aan onder andere vetarme bereidingstechnieken, het gebruik van kruiden en meer groenten in de voeding. Als voorbeeld heb ik een recept toegevoegd.

Mijn specialiteiten zijn coachen, begeleiden, motiveren en leren van een gezonde eetstijl. Lekker eten genieten, bewustwording horen hierbij. Wanneer u meer wilt weten, of vragen heeft kunt u altijd contact met me opnemen.

Gertie Clermonts
Telefoon: 06-57247967
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.overgewichtigezaken.nl

Nadenkertje:
Een Fransman eet tot hij genoeg heeft, een Nederlander tot zijn bord leeg is en een Amerikaan eet tot het t.v. programma is afgelopen. Gaan wij ook die kant op?

Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2018