Samen trappen we kanker de wereld uit!

Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Een verontrustend cijfer met als gevolg, dat velen van ons van dichtbij meemaken hoe levens drastisch beïnvloed en verwoest worden. Dit is de reden dat een tiental enthousiaste inwoners van Venray en Horst aan de Maas onder de naam ‘8 x 6 = Alpe d’HuZes’ de sportieve strijd aan wil gaan.

Daarom gaan op 4 juni 2014 twee wandelaars, Jan en Tiny Kreutz de Alpe d’Huez berg te voet omhoog en op 5 juni zullen zes fietsers en twee hardlopers de uitdaging aangaan. De fietsers, Marco Huizing, John Rutten, Martijn Drabbels, Marcel Roffers, Rick Philipsen en Roy Bouten, zullen proberen de Alpe zes keer te beklimmen. Hardlopers Marianne van Mill en Vincent Buwalda zullen de 13,8 kilometer lange route twee keer proberen te beklimmen.

Om een zo groot mogelijk bedrag bijeen te krijgen organiseert team ‘8x6= Alpe d’HuZes’ een aantal geweldige evenementen. Het team heeft bij Anco Lifestyle Centre in Horst een 44 uurs spinning marathon georganiseerd. 44 uur om stil te staan bij de 44.000 mensen die jaarlijks aan kanker overlijden. Deze actie heeft € 2.550,- opgebracht waarmee de tussenstand staat op bijna € 14.000,-. Men realiseert zich echter dat elke euro telt en heeft besloten ook in Venray een tweetal evenementen te organiseren.

Ze starten hiermee op vrijdag 4 april op basisschool de Hommel. Alles in het teken van de strijd tegen kanker. ’s Middags is er een sponsorloop van en door de schooljeugd. En in de avond een concert van de Venrayse dialectband de Trennesetters. De avond start om 20:00 uur en voor slechts € 15,- zijn, bij de administratie van de Hommel, nog enkele kaarten te verkrijgen.

Op vrijdag 18 april 2014 zal er vervolgens een goederen- en dienstenfeest gehouden worden in de Schouwburg te Venray. Deze avond start om 19.30 uur en de entree bedraagt € 5,-. Daarvoor krijgt u, naast een gratis consumptie een geweldige avond waarbij ludieke en spraakmakende kavels worden aangeboden die per opbod verkocht zullen worden, onder leiding van Paul Rutten en Leon Aarts. De hoogste bieder betaalt de koopsom contant of via een eenmalige machtiging. Levering en/of uitvoering van de dienst of product gaat in overleg tussen de koper en de aanbieder. Naast de veiling is er een expositie en zullen New Generation en Trade Mark zorgen voor een spetterende muzikale omlijsting. Een avond die eigenlijk niemand in Venray mag missen.

Het team nodigt u graag uit voor deze twee onvergetelijke avonden. Help hen kanker de wereld uit te trappen!

terug naar boven