De uitdaging met jezelf aangaan

Voor het goede doel Metakids!

Op 13 april lopen de hardlopers Wiel Freriks en Bert Linders mee in de marathon van Rotterdam. Zij hopen hiermee geld in te zamelen voor de Stichting Metakids. Zij doen dat voor het gezin Straetmann.

Dit gezin heeft beide kinderen, Erwin en Daisy, aan stofwisselingsziekte verloren en zet zich sindsdien met hart en ziel in voor de stichting Metakids.

Elk jaar worden er in Nederland 800 kinderen geboren met een dodelijke stofwisselingsziekte. Bijna de helft van de kinderen wordt geen 18 jaar. Onderzoek is het enige dat uitzicht biedt op een behandeling. Metakids werft fondsen voor onderzoek en brengt stofwisselingsziekte onder de aandacht. Het onderzoeken van stofwisselingsziekte kost veel tijd en ook geld.

Onmacht
Bert Linders en Wiel Freriks zijn bevriend met Dieter en Corrie Straetmann. Ze hebben de onmacht en het diepe verdriet bij het overlijden van hun dierbare meegemaakt. ‘Dat heeft ons diep geraakt en dat vergeten wij nooit. Het heeft ons aangezet om ook iets te doen en om ons steentje - hoe klein die ook is - bij te dragen aan de oplossing van deze dodelijke ziekte’, aldus de heren.

Linders en Freriks hielden in 2007 hun eerste sponsoractie. Deze bracht toen 6.000 euro op. Dit jaar maken ze zich weer sterk om geld in te zamelen voor stofwisselingsziekte zodat er onderzoek kan worden gedaan naar de ziekte. Op de site www.metakids.nl is de actie al van start gegaan. Als u ze wilt sponsoren, dan kunt u dat door via de site een donatie te doen.

Uitdagende tijd
Het is voor hen een hele klus om te trainen voor de marathon. Voor wie niet? Maar met de 60 al op de teller is het een extra prestatie. Ze hebben de lat ook nog eens heel hoog gelegd en hopen op die manier mensen die een donatie doen uit te nodigen om het bedrag te verdubbelen. Daarvoor moeten ze wel eerst de zeer uitdagende tijd van 3 uur en 40 minuten (of minder) op de teller weten te zetten.

Bert geeft aan: ‘Op basis van de huidige voorbereiding weten we dat het zwaar wordt. Tot ruim 30 km lukt het redelijk om op het voorgenomen tempo te lopen, maar dan is het lijf al flink vermoeid en de bovenbenen stijf en zwaar en dan moet je er nog ongeveer 12! Als het met trainen zwaar wordt, bijvoorbeeld met intervaltraining, dan pep ik me op door aan de beide kinderen te denken: die zijn er tenslotte niet meer, die hebben veel meer pijn gehad en nog veel meer moeten afzien.’ Een tempo van onder 5.15 minuten per km levert een hoge klassering op in hun leeftijdsklasse 60+ (rond 15de plaats van de ruim 200 zestig plussers). Over 4 maanden zijn we 65 jaar, met genoemde tijd hadden we bij de eerste 5 kunnen uit komen’, aldus Bert Linders.

Het begin is er
Het streven van Bert Linders en Wiel Freriks is om mee te helpen en er op die manier voor te zorgen, dat kinderen langer bij hun ouders kunnen blijven: genezing is het uiteindelijke streven maar tot nu toe nog niet mogelijk. Met financiële middelen kunnen ze er wel voor zorgen dat het leven verlengd en verbeterd wordt. Het allereerste geld is al binnen en wel direct na de aanmelding van de sponsoractie voor Metakids. Bert vond in Eindhoven 20 euro op het fietspad. Dat was meteen het allereerste bedrag dat hij op de rekening heeft gezet. Het begin is dus gemaakt. Het streefbedrag is 5000 euro. U steunt de heren toch ook?!

Hardlopen in teamverband
Als coaches van Run For Health hebben zij ieder ruim 25 lopers onder hun hoede, die allen individuele begeleiding en loopschema’s krijgen. Al deze lopers hebben zo hun redenen gehad om juist in teamverband te gaan hardlopen. Lichaamsbeweging is voor de mens van levensbelang. Hardlopen zet tot die gewenste lichaamsbeweging aan en zorgt voor sterke gezondheidsverbeteringen op fysiek, psychisch en mentaal gebied. In april start Wim Claassen sr., de eigenaar van Run for Health, met alweer de 23ste beginnersgroep. Opgeven hiervoor kan via de site www.runforhealth.nl.

Hoe te sponseren? Door een bedrag per km over te maken: bijv. € 0.10 of € 0,50 of € 1,00 per km. Bij voorkeur vóór 13 april op rekeningnummer: IBAN NL36RABO 0150410905 t.n.v. Bert Linders o.v.v. ‘Metakids 2014 - R4H’ Graag ook vermelden of u bereid bent het bedrag achteraf te verdubbelen, als beide lopers onder de eindtijd van 3 uur en 40 minuten uitkomen.

terug naar boven