Logo
Print deze pagina

Campagne om problemen op festivals te voorkomen

Het Nederlandse Rode Kruis is gestart met de campagne ‘Hoe overleef ik een festival’. Steeds vaker melden mensen zich met ernstige vergiftiging na gebruik van XTC bij de EHBOposten op festivals. Volgens het Trimbos Instituut is dit aantal tussen 2013 en 2014 zelfs bijna verdubbeld.

Ook was er een forse stijging van patiënten die zwaar onder invloed waren van GHB. Het Rode Kruis vindt dit een zorgwekkende ontwikkeling; het kan levensgevaarlijk zijn. Daarom gaat de hulporganisatie festivaltips voor deze en andere letsels verspreiden via haar EHBO-app, sociale media en www.hoeoverleefikeenfestival.nl

Wat moet je doen wanneer iemand gewond is geraakt na stagediven of bij een circle pit? Of wat doe je als je een slok teveel op hebt, een verkeerde pil hebt geslikt of een bloedneus of zonnesteek hebt? Op dat soort vragen geeft de vernieuwde EHBOapp van het Rode Kruis antwoord. Dankzij een uitbreiding van de app zijn alle EHBO-items die relevant zijn voor festivalgangers terug te vinden.

Festivaltype
Het Rode Kruis wil dat festivalgangers goed voorbereid op pad gaan. Mensen kunnen zich voorbereiden door een speciale festivaltest te doen op www.hoeoverleefikeenfestival.nl
Na deze test weten mensen wat voor festivaltype zij zijn, welk risico zij lopen en hoe ze problemen kunnen voorkomen.

Hulpverlening op festivals
Wie zich onverhoopt toch niet goed voelt tijdens een festival kan terecht bij de duizenden getrainde EHBO-vrijwilligers die paraat staan op vele festivals in het hele land. Zij zijn onder andere getraind in het verlenen van eerste hulp aan mensen die onder invloed zijn van verdovende middelen. Of iemand nu van een podium is afgevallen en een bloedende knie heeft of teveel heeft gedronken, onze vrijwilligers staan altijd klaar om te helpen.

Doneren om hulp mogelijk te maken Het Rode Kruis is gestart om aandacht te vragen en geld op te halen om meer van dit soort hulpverlening en noodhulp bij calamiteiten in Nederland mogelijk te maken. Ook kunnen mensen doneren door een sms te sturen naar 4333. Per sms wordt er € 3,00 gedoneerd aan het Rode Kruis. Ook zijn wij als afdeling steeds op zoek naar nieuwe enthousiaste leden om onze gezellig club te versterken. Kijk voor meer informatie op de website www.rodekruis.nl/horst-venray of neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020