Logo
Print deze pagina

Maatjes gezocht

Een kopje koffie drinken, samen een praatje maken, een wandeling of een boodschap doen. Activiteiten die voor mensen met een chronische psychiatrische achtergrond niet altijd vanzelfsprekend zijn, omdat ze vaak (te) weinig sociale contacten hebben. Speciaal voor deze doelgroep zoekt Vincent van Gogh vrijwilligers.

Ria Strijbos uit Castenray is sinds 2007 actief als maatje bij Vincent van Gogh: ‘Mijn eerste maatje is helaas overleden, we hadden een bijzondere band met elkaar. Ongeveer een jaar geleden werd ik voorgesteld aan mijn nieuwe maatje, een oudere dame die op Servaashof in Venray woont. We zien elkaar een keer in de twee weken. Samen gaan we naar het dorp, dan wandel ik met haar – gezien de afstand – in de rolstoel langs de school en roepen de kinderen ‘Oma’s!’ Dat vindt ze prachtig, daar geniet ze van. We gaan samen winkelen of drinken een kopje koffie op het terras. Laatst hebben we haar kledingkast opgeruimd, ze vroeg toen: ‘Ken je de Sirtaki?’ En daar gingen we, ‘dansend’ tussen de zakken met kleding.

We zijn ook samen naar Nijmegen geweest voor een bezoekje aan haar zus en we hebben het graf van haar petekind bezocht. Het doet me goed dat ik dit samen met haar kan doen. Ze vertelt me soms over haar verleden of ziektebeeld. Als ze een moeilijke dag heeft, probeer ik haar dag beter te maken. Ik vind het fijn dat ik haar kan ondersteunen en haal er veel voldoening uit. Ik geniet als ik haar zie genieten van kleine eenvoudige dingen, die toch heel betekenisvol zijn.’

Wilt u net als Ria graag iets betekenen voor een ander? Dan is het Maatjesproject wellicht iets voor u.

Heeft u interesse?
Neem dan vrijblijvend contact op met het Vrijwilligerspunt via 06 - 14 33 13 64 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie vindt u op www.vvgi.nl/vrijwilligers

Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020