Logo
Print deze pagina

Verbouwing Beukenrode Venray van start

Binnenkort start de verbouwing van verpleeghuis Beukenrode. Met deze verbouwing realiseert de Zorggroep een nieuwe woonvorm voor mensen met een intensieve zorgvraag vanwege lichamelijke aandoeningen. Zij wonen straks zelfstandig in hun eigen zorgstudio. Naar verwachting is de verbouwing in het voorjaar van 2017 gereed.

Verdeeld over drie verdiepingen komen 30 zorgstudio’s. De zorgstudio is ongeveer 45 m2, met daarin een zit/ slaapkamer met keukenblok en een badkamer. Het gebouwdeel krijgt een eigen entree. Op elke verdieping komt een ‘buurtruimte’ waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, indien gewenst samen eten, en waar activiteiten plaatsvinden. Men kan ook gebruik maken van de royale buitenruimte.Een groot terras annex binnentuin op de begane grond en grote balkons op de verdiepingen nabij de buurtruimte.

Bewoners kunnen 24 uur per dag een beroep doen op het multidisciplinaire team, bestaande uit verzorgenden en verpleegkundigen, een specialist ouderengeneeskunde, logopedist, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, geestelijk verzorger en diëtist.

De 30 cliënten die momenteel in Beukenrode wonen, nemen in het voorjaar van 2017 hun intrek in de zorgstudio’s. Zij zijn in december 2015 binnen het gebouw verhuisd naar een andere vleugel, zodat zij geen hinder hebben van de werkzaamheden. Daarmee is meteen een kwaliteitsslag gemaakt, want elke bewoner heeft daar de beschikking over een eigen kamer.

Het gemeenschappelijke monument Beukenrode is gebouwd in 1926. Vanaf 1967 is het gebouw in gebruik als verpleeghuis voor mensen met dementie en mensen met een lichamelijke aandoening. De bewoners met dementie zijn in de afgelopen periode verhuisd naar de kleinschalige woonvormen in de Blauwververstraat en Vincentiushof in Venray. 

Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020