Project OOK voor ondersteuning van ouders en kinderen

Weet jij soms ook niet wat je moet doen als jouw kind niet luistert, je geen controle hebt in huis en zit jij soms met je handen in het haar? Of kun je net dat extraatje gebruiken om weer structuur in huis te hebben of zoek je een voorbeeld hoe je samen met jouw kinderen iets kunt ondernemen? Dan is het OOK project iets voor jou. Vrijwilligers van OOK helpen gezinnen (ouders én kinderen) die om verschillende redenen, tijdelijk, een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het opvoeden en opgroeien. Dus opvoedondersteuning in de meest brede zin van het woord.

De praktische hulp die we bieden betekent veel voor gezinnen en kan bestaan uit: samen een boekje lezen om te werken aan de taalontwikkeling, samen met ouders helpen bij het maken van huiswerk, ervaringen uitwisselen over de ontwikkelingsfase van jouw kind(eren) of het aanleren van regels en grenzen stellen. Naast de praktische zaken kunnen we ook samen met het gezin werken aan het vergroten van het sociaal netwerk, bijvoorbeeld om meer contact te maken met de buren en ouders van klasgenootjes. Waaraan gewerkt wordt, bepaal je zelf. De vrijwilliger, op de achtergrond ondersteund door de professional, helpt jou hierbij. Al met al biedt het OOK project (lichte) ondersteuning om de opvoeding vanuit jou en het opgroeien van de kinderen zo plezierig mogelijk te maken.

Marlies: ‘Ik ga altijd donderdagavond een uurtje voorlezen en krijg dan ook een lekkere kop koffie. Het is al eens gebeurd dat ik bij binnenkomst zomaar een knuffel krijg van moeder omdat ze zo blij is dat de meisjes een goede leesbeurt hebben gehad en de beste van de klas waren. Dat doet je goed.’ Wil jij net als Marlies iets betekenen voor een gezin bij jou in de buurt of het dorp? Kun jij wel iemand zoals Marlies gebruiken voor tijdelijke ondersteuning? Of wil je gewoon meer informatie over het project OOK en samen met een professional bekijken wat het voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Welzijnsorganisatie Synthese via telefoonnummer 0478-517300 of stuur een email naar een van de coördinatoren van OOK.

Gemeente Venray: Songul Tasdemir, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gemeente Horst aan de Maas: Tanja Cuppen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gemeente Venlo (Arcen, Velden, Lomm): Mieke Cruijsberg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gemeente Leudal en Beesel: Irma Versteegen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze vrijwilligers volgen allemaal een cursus, blijven kennis en ervaringen uitwisselen tijdens vrijwilligersbijeenkomsten en thema- avonden en ontvangen een kleine vrijwilligersvergoeding. 

terug naar boven