‘Snippers van geluk’ - ‘Het zal je vader of moeder maar zijn!’

‘Geluk bestaat niet, alleen momenten van geluk’, is in ons gedreven en jachtige leven een wijze spreuk die zomaar uit de Chinese wijsbegeerte zou kunnen zijn geïmporteerd. Tenslotte halen we heel veel uit China en waarom dan niet de wijsheid? Deze wijsheid is wat dichter bij huis ontstaan en wel in Horst, waar Math Craenmehr al jaar en dag muzikale snippers rondstrooit bij mensen waar de wereld in tegenstelling tot al diegene die midden in het leven staan, steeds kleiner wordt.

Math is troubadour of zoals u wilt liedjesbrenger, liedjeszanger, liedjesmaker. Je zou kunnen zeggen: ’Ach zet de radio aan, dan krijg je ook leuke deuntjes in je oren gepompt’, maar niets is minder waar. Math brengt zijn muziek aan het ziekbed, bij de rolstoel of zomaar in de refters van zorginstellingen en hospices, waar mensen verblijven die het einde van hun leven zien naderen.

Ik ging een dagje met hem mee en zag hoe al dan niet hulpbehoevende mensen naar Math uitkijken, als hij gewapend met zijn gitaar weer eens langs komt. ‘Ik noem dit ‘snippers van geluk’.

Aldus Math die vol passie en energie de muzikale wensen invult in een breed scala aan repertoire dat hij op zijn I Pad heeft staan om aan al deze wensen van de toerhoorders te kunnen voldoen. Ik zie bij vele de twinkeling in de ogen voor heel even terugkeren als Math de eerste herkenbare deuntjes ten gehore brengt. ‘Ouders en kinderen van deze zorgbehoevende mensen hebben vaak geen idee wat voor een positieve impact deze mooie momenten op hun dierbaren hebben, simpelweg omdat zij er niet bij kunnen zijn’ en vervolgt: ‘Met deze snippers van geluk, want zo ervaren de mensen mijn muzikale bijdrage, hebben wij het plan opgevat om dit op een CD vast te leggen en deze CD beschikbaar te stellen aan iedereen die deze doelgerichte muziek wil inzetten op momenten dat er behoefte aan is’, aldus Math.

Zijn initiatief wordt als een project ondersteund door de crowdfunding site ‘Voordekunst’, een platvorm om bijzondere creatieve projecten te ondersteunen. Kijkend op www.voordekunst.nl zien we in een kort filmpje Math aan het werk waar tevens de oproep is geplaatst om het project financieel te ondersteunen zodat de CD voor al deze hulpbehoevende mensen er daadwerkelijk zal komen. Op de site lezen wij dat voor de realisatie van de CD een bedrag van ongeveer € 10.000 nodig is om dit project te doen slagen. Als u mijn mening deelt dat deze ‘snippers van geluk’ bijdraagt aan het geluk van onze zorgbehoevende medemens roep ik de lezers van Venray boeit! op om deze actie van harte te ondersteunen. Wellicht verblijven een van uw dierbaren in de diverse instellingen waar Math deze ‘snippers van geluk’ rondstrooit. Log in op https://www.voordekunst.nl/projecten/4190-snippers-van-geluk en kijk hoe uw kleine bijdrage kan leiden tot ‘Grote Snippertje van geluk!’

terug naar boven