Logo
Print deze pagina

Gezondheid, voeding, frustraties, inzicht, gewicht, Puur Counselling & Diëtetiek!

Eten en gewicht, een bron van frustratie of kan het ook anders?

Of je nu gewoon gezond wilt eten, afvallen, aankomen of een dieet wilt/moet volgen n.a.v. diabetes mellitus, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte etc.; kennis alleen blijkt in de praktijk niet voldoende om eetgewoontes blijvend aan te passen!

Waarom is het nou zo lastig om controle te krijgen over je eigen eetpatroon?

Emoties en gevoel zijn van grote invloed op hoe we met eten omgaan. De kick van lekker en/of te veel eten of juist niet eten kan emoties als verdriet of boosheid dempen. Daarna slaan deze emoties vaak weer net zo hard toe met als extraatje de frustratie/ergernis over het (niet) eten/snoepen.

Het belangrijkste is dat je opzoek gaat naar de werkelijke oorzaak van het probleem. Emotie-eten is vaak niet het probleem, maar het gevolg van een probleem. Stel jezelf de vraag wat de reden is van de emotie, waardoor je gaat over-eten of juist steeds minder gaat eten.

Door te luisteren naar je echte behoefte, zul je merken dat je lichaam vaak andere ‘voeding’ nodig heeft dan eten en drinken.

Hoe kan Puur Counselling & Dietetiek je hierbij helpen?

Lukt het je niet alleen om je eetgedrag te analyseren en onder controle te krijgen dan helpt Puur je graag. Met behulp van o.a. Mindfull eten, Eten met aandacht, Puur Gezond en Positieve Psychologie gaan we aan de slag om inzicht in jouw eetgedrag te krijgen en zo gericht te gaan werken aan veranderingen in omgaan met emoties en eetgewoonten.

Geen beloftes van verleidelijke super dieten waarbij je snel en makkelijk afvalt, maar wel een verantwoorde aanpak waarbij we starten bij de bron en oorzaak van! Op zoek naar inzicht en van daaruit verder werken aan een gezond eetpatroon, een gezonde manier van omgaan met emoties en het behalen van je doelen!

Wil je voor de zomer de eerste stappen hebben gezet en/of wil je meer weten over de trainingen Eten in Aandacht, Mindful eten, Voeding van Frustratie naar Inzicht, Puur Gezond of Puur Obese? Neem dan vrijblijvend contact op!

Danny Broeren-Custers, Counsellor & Diëtist Puur Counselling & Diëtetiek

De Horik 8 5807 CJ Oostrum
Telefoon: 06-12760953
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.puurcounselling.nl
Facebook : Puur Counselling & Diëtetiek  

Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020