Open dag Zorgboerderij Samen Overloon

Zondag 8 mei is het al weer acht jaar geleden dat zorgboerderij Samen haar deuren opende. Reden voor een feestje en eens even stil te staan bij de afgelopen jaren.

‘Samen’ biedt in een rustige omgeving dagbesteding aan volwassenen met een lichamelijke beperking. Daarnaast komen er ook mensen met een niet aangeboren hersenletsel of een geestelijke ziekte. De meeste bezoekers van onze zorgboerderij komen uit de omgeving van Overloon en wonen vaak nog zelfstandig. Door de kleinschaligheid is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht, want hoewel we heel veel samen doen heeft elke bezoeker wel zijn eigen plan. Dat varieert van oefenen in communicatie, contacten leggen en je eigen mening geven, tot structuur brengen in het dagritme. We hebben veel oog voor de individuele situatie van de bezoeker maar ook voor het thuisfront. We spelen in op veranderingen en ontwikkelingen in de thuissituatie en zoeken samen naar oplossingen daarvoor. We nemen tijdelijk de zorg uit handen van de mantelzorger, waardoor deze tot rust kan komen. Hierdoor kunnen onze bezoekers langer thuis blijven wonen.

De werkzaamheden op de zorgboerderij staan in het teken van het boerenleven. Onze activiteiten zijn zowel gezamenlijk als individueel. Wat we in ieder geval dagelijks samen doen is de Brabantse koffietafel, met altijd verse soep en rauwkost. Maar ook gaan we er wel eens gezamenlijk op uit om een ijsje te eten, Overloonse kermis te vieren of gewoon bij iemand thuis op bezoek te gaan.

Het Samen in de naam is op alle fronten waargemaakt. Samen met onze vaste krachten en het team van vrijwilligers hebben we het wij-gevoel en de gelijkwaardigheid hoog in het vaandel staan. Ons uitgangspunt is dan ook: onze vrijwilligers komen op bezoek en onze bezoekers komen vrijwillig. We prijzen ons rijk met de betrokkenheid van zoveel vrijwilligers.

Op het keurmerk kwaliteitswaarborg zorgboerderij dat we hebben gehaald zijn we best trots, maar veel tevredener zijn we met de waardering van onze bezoekers. Daar doen we het voor en blijven we het doen. Onze richting voor de toekomst blijven de waarden van de natuur en het gezonde boerenverstand.

Feest op de zorgboerderij Op 8 mei is er een wandeltocht waar iedereen gratis aan kan deelnemen. Deze zal ongeveer 8 km zijn en het vertrekpunt is vanaf onze boerderij, op de Venrayseweg 19 in Overloon. Start van 10.00 uur tot 14.00 uur. Verder hebben we een open dag van 10.00 uur tot 16.30 uur. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Onze bezoekers, het vaste team en al onze vrijwilligers vinden het leuk om jullie rond te leiden over ons erf.

Wij van ‘Samen’, onze bezoekers en het team, maken op 3 juni aanstaande een boottocht over de Maas. We hopen op de wind in onze zeilen, zowel op de dag zelf als voor de komende jaren. Maar we hebben er vertrouwen in, SAMEN gaat dat ongetwijfeld lukken!

Voor meer informatie kijk op onze vernieuwde website www.zorgboerderijsamen.nl of via 06-11481234

terug naar boven