Voeding, van frustratie naar inzicht!

Zolang jij niet weet waarom je na een tijdje ‘gezond’ eten, volgens het boekje (schijf van vijf,  het koolhydraatbeperkt dieet, zandloper, eiwitrijk dieet, dieet bij diabetes Mellitus,  cholesterol verlagend dieet etc.), niet vol kunt houden, zul je op een gegeven moment niet de verleiding kunnen weerstaan om terug te vallen in je oude eet-/ snoepgewoonten. Je pakt de echte oorzaak van eten op het moment dat je geen honger hebt niet aan! Door te luisteren naar je echte behoefte, zul je merken dat je lichaam vaak andere ‘voeding’ nodig heeft dan eten en drinken.

Waarom deelnemen aan Voeding, van frustratie naar inzicht! Wat levert het je op?

Inzicht!
Inzicht in hoe je bent als persoon, inzicht in waarom kan ik mijn dieet niet volhouden, wat zijn mijn valkuilen, heb ik wel honger als ik honger heb en/of als ik eet! Met als uiteindelijk doel een goede manier van omgaan met eten en emotie, waardoor je leert omgaan met het eetpatroon waar je zelf voor kiest!

Voeding, van frustratie naar inzicht wordt individueel aangeboden en in groepsverband (ca. 4 - 5 personen) en bestaat uit: 5 bijeenkomsten van ca. 1 - 1,5 uur (waarvan bij de groepsbijeenkomsten de eerste afspraak individueel is).

Inhoud bijeenkomsten:
- Hulpvraag, wat wil ik leren in de bijeenkomsten, lijnverleden, eerdere ervaringen;
- Wie ben ik, hoe zit ik als persoon in elkaar? Wat is mijn werkelijke motivatie? Vertrouwen, belangrijkheid;
- Functie-analyse uit cognitieve gedragstherapie;
- Mindful eten, welke soorten honger heb ik;
- Wat heb ik nodig om om mijn moeilijke momenten, valkuilen te tackelen.

Verder is er de mogelijkheid voor een aanvullende (groeps)bijeenkomst over stress en voeding en evt. individuele begeleiding t.a.v. punten die uit de groepsbijeenkomsten als thema zijn gekomen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Danny Broeren-Custers, Counsellor & Diëtist
Puur Counselling & Diëtetiek
De Horik 8 5807 CJ Oostrum
Telefoon: 06-12760953
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website: www.puurcounselling.nl Facebook: Puur Counselling & Diëtetiek  

terug naar boven