Mindfulnesscentrum Venray

Mindfulness geeft inzicht, rust en kracht

Een op de acht werknemers heeft last van werkstress. 31% van het werk gerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress en dit percentage stijgt. Dit is het gevolg van hoge prestatie-eisen, steeds meer ‘moeten ’in minder tijd. Dit heeft ook invloed op het privéleven. Herkenbaar? Misschien is het wel tijd om iets te gaan veranderen. Het hoeft niet eens heel veel inspanning te kosten. Na de training 10 minuten mindfulness per dag levert veel goeds op, is gebleken.

In april starten er weer nieuwe trainingen, zowel voor volwassenen als voor kinderen en jongeren.

Mindfulness voor volwassenen
Wat is mindfulness? En voor wie? De mindfulnesstraining leert je om de spanning in je hoofd en lijf te herkennen. Door aandacht komt er minder ruis binnen, ervaar je meer rust in je hoofd. Je leert ook om anders met een situatie om te gaan, niet iedere situatie kun je immers veranderen. Wanneer is mindfulness iets voor jou? Voor Iedereen die minder in het hoofd wil zitten, last heeft van piekeren, niet goed kan inslapen, lichamelijke klachten, burn-out, vermoeidheid, onrust, enz.. kan mindfulness verlichting brengen. Voel je je prima en wil je het zo houden, wil je bewuster leven en meer uit het leven halen, ook dan kan mindfulness veel voor je betekenen. Door de oefeningen en meditatietechnieken komt er meer innerlijke rust, ontspanning en meer energie.

Mindfulness voor Kinderen en jongeren
De ‘Aandacht Werkt’ methode van Eline Snel (bekend van haar boek: Stilzitten als een kikker) wordt al op veel plaatsen in Nederland en het buitenland gegeven. Er zijn zelfs al scholen die het in hun lesprogramma hebben.

De 8 weekse training gaat o.a. over aandacht, vriendelijkheid, hoe ga je om met boosheid en verdriet. Net als volwassenen hebben kinderen en jongeren het vaak druk, kunnen zich niet concentreren, piekeren en hebben spanning. Aandacht is belangrijk, bij alles wat je doet. In de training gaan we oefenen om een hoofd vol gedachten tot rust te brengen, emoties te leren begrijpen en te accepteren.

Ook als jongere beleef je bergen aan nieuwe ervaringen en uitdagingen. Een wereld die veel van je eist en dat kan leiden tot spanning. Wat wordt er allemaal van je gevraagd? De overgang van basisschool naar brugklas, schoolonderzoeken, proefwerk en examenstress. Mindfulness geeft je inzicht, rust en kracht in dit alles.

Verder…in mei start er een Mindfulness-opfriscursus en een korte cursus Leren Mediteren.

Ben je geïnteresseerd? Ik nodig je uit om een kijkje te nemen op de website voor meer informatie. Je kunt natuurlijk ook een afspraak met mij maken. Voel je van harte uitgenodigd.

Voor meer informatie: Ingrid van Straten, gecertificeerd mindfulnesstrainster, 0478 - 850631 of
06 - 14262089 www.mindfulnesscentrumvenray.nl  

terug naar boven