PUUR Obese; kies voor jezelf op weg naar een gezond gewicht!

De eerste groep van deelnemers aan Puur Obese is in december 2015 gestart en in maart gaan we met een tweede groep starten! In het kort wil ik aangeven wat het programma Puur Obese inhoudt en hoe de ervaringen in de praktijk tot zover zijn.

Ervaringen deelnemers:
- wat ik fijn vind aan dit traject is dat het goed is vol te houden;
- de voedingsadviezen zijn makkelijk in te passen in een gezinsleven;
- de regelmatige afspraken stimuleren en zijn stok achter de deur wat betreft het wegen en het gewichtsverlies;
- samen met het stukje bewegen is het een fijn traject om te volgen op weg naar een gezondere levensstijl.

Wie kan er mee doen aan Puur Obese?
Puur Obese is opgestart voor mensen met overgewicht met het doel om minimaal 10 kg af te vallen, waarbij reeële veranderingen en resultaten belangrijk zijn.

Wat houdt het programma Puur Obese in?
Het programma Puur Obese is een programma van een half jaar intensieve begeleiding en, in overleg, een follow up. De begeleiding bestaat uit 3 onderdelen:

Voeding:
- Een individueel intake gesprek wat betreft voeding en voedingsgedrag, wensen, doelen, etc.
- Een voedingsberekening en een persoonlijk voedingsplan wordt opgesteld, uitgaande van normale voeding.
- Weegmomenten waarbij tijd gereserveerd wordt voor vragen/knelpunten en evt. aanpassing dieet.

Counselling:
- Zes counsellingsgesprekken waarbij we ingaan op wie je bent en hoe je als persoon in elkaar zit EN welke invloed dit heeft op je relatie met eten en eetgedrag.

Beweging:
Het advies is minimaal 2x per week sporten, we hebben deze keer keuze uit 2 mogelijkheden:

Bootcamp Power:
- Trainen in de buitenlucht. Met je eigen lichaamsgewicht of met trainingsmateriaal, gebruikmakend van alles dat we in de natuur tegenkomen. Geen enkele training is hetzelfde.
- Het vergroten van belastbaarheid, het versterken van spieren en het verbeteren van uithoudingsvermogen staan centraal. Iedereen traint op zijn of haar eigen niveau.

Essentrics by Lonneke:
- Essentrics: een effectieve workout voor een sterker, slanker lichaam, meer souplesse en energie. Door vloeiende stretches en dynamische bewegingen train je alle spieren in het lichaam. Actieve spieren houden je gewicht op peil!
- Essentrics is ontwikkeld door de ex-ballerina Miranda Esmonde- White. Door haar techniek, met invloeden van ballet, tai-chi, fysiotherapie en fitness, krijg je weer bewegingsvrijheid, val je af en voel je je fitter in het dagelijks leven.
- Essentrics is geschikt voor alle niveaus.

Wanneer start Puur Obese:
Puur Obese start in maart 2016. Afspraken voor indivuele gesprekken en groepsbijeenkomsten zullen in overleg gemaakt worden. Voor aanmelden en vragen over vergoedingen en kosten neem dan contact op met: Puur Counselling & Dietetiek Danny Broeren-Custers Tel. 06-12760953 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

terug naar boven