Onderzoek naar geschikte paden voor mindervaliden

Het gehandicapten Platform Venray (GPV) wil in 2016 starten met een inventarisatie ‘Geschiktheid wandel- en fietspaden’ voor gebruikers van een rollator, voor rolstoelgebruikers en voor mensen met een scootmobiel. In Venray en omgeving zijn vele wandel- en fietspaden. Helaas is het niet duidelijk welke van deze paden geschikt zijn voor mindervaliden. Het GPV hoopt door deze inventarisatie hier meer inzicht in te krijgen. Ook hopen zij hiermee te bereiken dat mindervaliden meer van de natuur kunnen gaan genieten.

Voor deze inventarisatie is het GPV op zoek naar mensen die hier een bijdrage aan willen leveren. Mensen die houden van wandelen en fietsen kunnen helpen. Door het invullen van een checklist tijdens een wandeling of een fietstocht ontstaat inzicht in de geschiktheid voor mindervaliden. In de checklist staan de punten die voor mindervaliden van belang zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanwezige bewegwijzering, het onderhoud van paden, aanwezige rustbanken, bezienswaardigheden en mogelijke verbeteringen.

Wilt u als vrijwilliger medewerking verlenen aan de inventarisatie, dan kunt u contact opnemen met secretaris Martien van Dijk, mailadres info@gehandicaptenplatformvenray. nl of telefonisch 0478-550395. U bent van harte welkom.

Het Gehandicapten Platform Venray (GPV) zet zich, geheel vrijwillig in, om belangen te behartigen van mensen met een beperking. De toegankelijkheid van fiets- en wandelpaden is echter niet alleen van belang voor mindervaliden, maar ook voor bijvoorbeeld (groot)ouders met kinder- of wandelwagens. Kortom zij streven naar toegankelijkheid en bruikbaarheid van de openbare ruimte voor IEDEREEN. 

terug naar boven