Logo
Print deze pagina

Voeding, trends en tijdgeest

Waarom lust ik wel spruitjes en jij niet? Waarom wil iedereen ineens superfoods? Waar komt de trend van vergeten groente vandaan? Waarom staan stooflapjes nog maar zelden op het menu? Zijn insecten nu écht het nieuwe vlees? Telen we straks allemaal onze eigen groenten of printen we zelf onze biefstukken uit?

Dagelijks zijn we bezig met onze voeding. We kopen, bereiden en eten maaltijden voor onszelf en voor ons gezin. We letten erop of het gezond en voedzaam is; We kijken naar kookprogramma’s; We zoeken en delen recepten; We volgen diëten of we praten erover; We kunnen geen krant openslaan of we lezen iets over een voedingsschandaal. Kortom voeding houdt ons dagelijks bezig.

Onze sprekers: Lizet Kruyff en Anneke Ammerlaan weten waar ze over praten en brengen op een humoristische manier het verleden, het heden en de toekomst van onze voeding in kaart.

Trendonderzoeker & food watcher Anneke Ammerlaan adviseert supermarkten en voedselfabrikanten en is een veelgevraagd spreker. Maandelijks schrijft ze columns over trends in het vakblad ‘Food Personality’. Ze begon als journaliste bij Libelle. Vervolgens stond ze aan de wieg van o.a. AllerHande. Nu is ze hoofdredacteur van Smaakmakend, het consumententijdschrift voor de biologische sector. Daarnaast heeft ze ruim 40 kookboeken gemaakt, waarvan in totaal meer dan 2 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Lizet Kruyff is gespecialiseerd in culinaire geschiedenis. Van haar hand verschenen boeken als Twintig Eeuwen Koken (1997) en Eten, Mozarts Menu (2006) , Cha cha cha, tja wat zullen we eten (2007), en Rijntjes Keukengeheimen (2013). Zij werkt mee aan het programma Melk en Honing (EO) waar zij een historische kookrubriek vormgeeft. Daarnaast is Lizet regelmatig te gast in andere tv-programma’s.

Goede doel: Kankeronderzoeksfonds Limburg
De opbrengst van deze lezing komt ten goede aan het Kankeronderzoekfonds Limburg. Deze organisatie werft fondsen en steunt medisch-weten¬schap¬pelijk onderzoek van het Maastricht UMC+, in het bijzonder voor longkanker, borstkanker, dikke darm¬kanker en natural killer cells. Nieuwe behandelmethoden voor kanker zijn nog steeds van levensbelang. Daar is hoogwaardig medisch-weten¬schappelijk onderzoek voor nodig. Ook VieCuri is betrokken bij dit onderzoek.

Interesse? U bent van harte welkom op 23 april in Schouwburg Venray. De lezing begint om 20.00 uur. Kaartjes a €17,50 zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2018