Nieuwe laserbehandeling maakt einde aan schimmelnagels

Veel mensen lopen ermee rond en weinig middelen leken ertegen te helpen: schimmelnagels. Daar is nu echter verandering in gekomen. Geen dubieuze pillen slikken of jarenlang zalfjes smeren, maar een laserbehandeling waarbij de schimmels in een paar behandelingen verdwijnen. In Medisch Centrum Buitenlust in Venray is pedicure Willeke Classens gestart met deze nieuwe methode.

Bij de behandeling met de nieuwe FOX-laser wordt de schimmel in de kern aangepakt. De laserstraal wordt langzaam over het nagelbed bewogen, waardoor de schimmelkolonie, die zich in delen van de nagel bevindt, tot een temperatuur van zo'n 45 graden wordt verwarmd. De laser dringt door tot in de kern van de schimmelkolonie, die deze temperatuur niet overleeft.

Afgelopen half jaar heeft Willeke de laser getest, in samenwerking met huisartsen en de dermatologen van Mohsa, expertisecentrum voor huidkanker. De resultaten zijn erg positief: al na één behandeling groeide er bij verschillende patiënten zichtbaar een gezondere nagel uit. Behalve de patiënten zijn ook de artsen en dermatologen tevreden over deze effectieve en vriendelijke aanpak, zonder bijwerkingen.

Veilige behandeling Circa tien procent van de volwassenen krijgt een keer te maken met een schimmelnagelinfectie, maar tot voor kort was er nauwelijks een goede behandeling mogelijk. De meest gangbare behandeling is met zware medicijnen, maar huisartsen zijn terughoudend met het uitschrijven hiervan, omdat de medicijnen belastend zijn voor lever en nieren.

Het alternatief zijn bijvoorbeeld voetcrèmes en -poeders, waarbij maandenlang behandelen vaak weinig effect geeft. Als gevolg van de schimmelnagels kampen patiënten vaak met pijnlijke voeten, slecht passende schoenen en angst om bij mooi weer open schoenen te dragen. De nieuwe laserbehandeling maakt een eind aan deze zorgen.

Pedicure Willeke Classens verzorgt de laserbehandeling in Medisch Centrum Buitenlust, te Venray, op de derde verdieping bij Podotherapie Praktijk Boot de Vocht. De pedicure zal eerst de nagels bekijken en advies en uitleg geven. Voor een afspraak, kennismaking of meer informatie, kunt u kijken op www.wegmetschimmelnagels.nl, bel 06-214 305 50, of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer in deze categorie: « Personal Training Hatsjoe!! »
terug naar boven