Logo
Print deze pagina

Openbare boekenkast in Engelse tuin

Op woensdag 3 augustus om 14.00 uur wordt in de Engelse tuin de openbare boekenkast feestelijk onthuld. Maarten Streefkerk is initiator van het project Leescafé St. Bernard, dat is gevestigd op het St. Annaterrein. Hier mag je gratis boeken meenemen, maar ook gebruikte boeken neerzetten. Maarten was bereid om op dezelfde basis een boekenkast in de tuin te plaatsen. In het leescafé kun je op dinsdag en zondag terecht, maar in de tuin kun je elke dag een boek uitzoeken.

De kast wordt onthuld door Dewi Sanichar (10). Zij en haar stiefmoeder Mischa zijn fanatieke lezers en bezoeken het Leescafé regelmatig. Dewi schrijft van kleins af aan ook haar eigen verhalen. Ze bedenkt een hoofdpersoon, een verhaal eromheen en na het doorlezen bedenkt ze de titel. Dewi zit op De Hommel in groep 7. Ze wil graag dierenarts worden, dan dansjuf en heel misschien daarna schrijfster.

De opening wordt muzikaal begeleid door Geutefiks. Hij zingt liedjes in het dialect, Nederlands en Engels. De tuin is te vinden aan de Raadhuisstraat 1 in Venray.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de openingshandeling bij te wonen. De toegang is gratis. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Cultuur
  • Lees 2920 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020