Project INTO MUSIC 2016 groot succes

Het project ‘INTO MUSIC’ is enkele jaren geleden ontwikkeld door Stichting Odeon. Het doel is zoveel mogelijk mensen, jong én oud, de gelegenheid te bieden muziek te maken. Dit jaar heeft dit project vorm gekregen in een uniek wervingstraject.

Koninklijke Harmonie Euterpe en MMSK St. Petrus banden hebben de handen ineen geslagen om een gemeenschappelijk doel te bereiken: het enthousiasmeren van basisschoolkinderen om een muziekinstrument te gaan bespelen en samen muziek te gaan maken. Het betreft een omvangrijk traject met verschillende onderdelen.

Allereest mochten alle basisschoolkinderen uit Venray naar een gratis interactieve voorstelling in de schouwburg. Een onderdeel van defensie, de regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, liet de kinderen op eenvoudige en plezierige wijze kennis maken met het werk van de landmacht en de militaire muziek. Het was een spetterende show waarin kinderen veel konden leren over instrumenten en de grote invloed van muziek.

Hierna mochten alle kinderen zich inschrijven voor twee gratis workshops om nader kennis te maken met blaas- en slagwerkinstrumenten en lekker samen muziek te maken. Deze workshops zijn inmiddels succesvol afgerond en komende week volgt alweer de laatste van vier gratis proeflessen, die weer volgden op de workshops. Maar liefst 30 kinderen hadden zich hiervoor opgegeven. Zij mogen dan ook een echt instrument gaan bespelen en zelfs enkele weken mee naar huis nemen.

Het hele project, dat mede mogelijk is gemaakt door o.a. de bijdrage van Kiwanisclub Schieëpersland, LBM, Huis der Kunsten en de Provincie Limburg, wordt afgesloten met een eindpresentatie in samenwerking met het opleidingsorkest van Euterpe en diverse muzikanten van MMSK St. Petrus Banden. Iedereen is welkom op zondag 19 juni in Odeon om 11.00 uur, waar alle muzikanten in spe vol trots hun eerste concertje mogen geven! Wij hopen vele van deze muzikantjes in de toekomst te mogen verwelkomen in onze interne opleiding. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Cultuur
  • Lees 1508 keer
terug naar boven