Het lied van de bomen

Muziektheaterkoor Carmina Ludens brengt op 19 juni 2016 om 14.30 uur ‘Het lied van de bomen’ bij de Kasteelruïne aan de Maasheseweg in Geijsteren. Bomen zijn verbazingwekkende metaforen voor wie wij mensen zijn. In het concert worden diverse aspecten daarvan bezongen. Het gaat over de schoonheid en geneeskracht van bomen, over de liefde en de dood, over onderdrukking en vrijheid, sterven en vrucht dragen.

De rode draad, geweven door het programma heen, wordt gevormd door het verhaal van ‘De gulle boom’ van schrijver Shel Silverstein. Het repertoire omvat stukken uit verschillende landen en tijden: een Fins slaapliedje, een vrolijk Tsjechisch stuk uit een opera, een prachtige Hebreeuwse versie van psalm 92, een pelgrimslied van de Russische Oudgelovigen, een zang van de Sioux-indianen, een op muziek gezet gedicht van Poesjkin, een weemoedig Jiddisch liedje, een stuk van Mikis Theodorakis… teveel om op te noemen.

Carmina Ludens is een 16 koppig kamerkoor uit Nijmegen onder leiding van dirigent en artistiek leider Monique Verhoeven. Om de intentie van de muziek te versterken spelen zij met de ruimte en gebruiken ze theatrale middelen zoals mise-en-scène, decor, licht en kleding. Er is plaats voor innerlijke beleving, voor genieten van prachtige muziek en voor een knipoog en een lach. We worden in ‘Het lied van de bomen’ begeleid door verschillende instrumenten. Voor de muzikale arrangementen zorgde Monique Verhoeven.

Kaarten à 15 euro per stuk zijn te koop aan de kassa of te bestellen door overmaking van het bedrag op rekeningnummer NL85RABO0152361081 t.n.v. Stichting Cultuurpodium Geijsteren o.v.v. ‘Carmina Ludens 19 juni 2016’. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Cultuur
  • Lees 1588 keer
terug naar boven