×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 948 niet laden

Openbare boekenkast in Engelse tuin

Op woensdag 3 augustus om 14.00 uur wordt in de Engelse tuin de openbare boekenkast feestelijk onthuld. Maarten Streefkerk is initiator van het project Leescafé St. Bernard, dat is gevestigd op het St. Annaterrein. Hier mag je gratis boeken meenemen, maar ook gebruikte boeken neerzetten. Maarten was bereid om op dezelfde basis een boekenkast in de tuin te plaatsen. In het leescafé kun je op dinsdag en zondag terecht, maar in de tuin kun je elke dag een boek uitzoeken.

De kast wordt onthuld door Dewi Sanichar (10). Zij en haar stiefmoeder Mischa zijn fanatieke lezers en bezoeken het Leescafé regelmatig. Dewi schrijft van kleins af aan ook haar eigen verhalen. Ze bedenkt een hoofdpersoon, een verhaal eromheen en na het doorlezen bedenkt ze de titel. Dewi zit op De Hommel in groep 7. Ze wil graag dierenarts worden, dan dansjuf en heel misschien daarna schrijfster.

De opening wordt muzikaal begeleid door Geutefiks. Hij zingt liedjes in het dialect, Nederlands en Engels. De tuin is te vinden aan de Raadhuisstraat 1 in Venray.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de openingshandeling bij te wonen. De toegang is gratis. 

Inschrijven Raadselige Roos

Agenda - RoosHet thema dit jaar is ‘Vliegen op eigen vleugels’. Dit thema is verplicht voor alle inzendingen zowel proza als poëzie. Iedereen boven de 18 jaar en woonachtig is in of afkomstig is uit Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, Zeeland en Nederlandstalig België kan meedoen. Stuur vóór 1 oktober 2016 een gedicht in van 50 tot 150 woorden of een verhaal van 500 tot 1500 woorden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."> Inzendingen maken kans op een publicatie in de uitgave van de bundel Raadselige Roos 2016. Kijk voor de spelregels op: www.literaircafevenray.nl

Solo-expositie Silvia B. bij Odapark

Op 10 juli om 15.30 uur is in het Odapark de opening van een solotentoonstelling van de Rotterdamse kunstenaar Silvia B. Stringendo: een serie figuratieve beelden waaraan zij de laatste jaren heeft gewerkt.

Het werk van Silvia B. - met de mens in de hoofdrol - stelt fundamentele vragen over wie we zijn, zonder oordeel. Stringendo is een wonderlijk kabinet van personages in een grote variatie en tegelijk in een onderlinge samenhang zoals misschien geen enkele andere kunstenaar op dit moment laat zien in Nederland. Stringendo zegt bovendien veel over de artistieke taal van Silvia B. Shockerende gebaren heeft zij niet nodig om ons uit te dagen. Een lichte toename van de intensiteit is al voldoende in de kunst om ons bij de grote vragen van het leven te brengen. De tentoonstelling is te zien t/m 30 oktober 2016. 

Schitterende artiesten op Venray Muzikaal Totaal

Vrijdag 15 juli vindt de 20e editie van Venray Muzikaal Totaal plaats in het centrum van Venray. Op 4 verschillende podia zullen tientallen artiesten te bewonderen zijn met een gevarieerd aanbod in muzieksoorten. Zowel beginners als gevestigde artiesten krijgen de kans zich te presenteren aan het Venrayse publiek en hen een onvergetelijke avond te bezorgen tijdens dit jubileum. Voor een gezellige avond in de binnenstad van Venray bent u van harte welkom. De organisatie hoopt er ook dit jaar weer een mooi muzikaal feest van te maken. Uiteraard is de entree gratis.

muzikaal-totaal-henseniusplein

muzikaal-totaal-schouwburgplein

muzikaal-totaal-grote markt

muzikaal-totaal-het-moment

Venray Muzikaal Totaal 2016

Vrijdag 15 juli vindt de 20e editie van Venray Muzikaal Totaal plaats in het centrum van Venray. De horeca-ondernemingen van Venray centrum, Gemeente Venray, Stichting VMT en Venray Boeit hebben samen de handen weer uit de mouwen gestoken om artiesten een podium te geven en publiek een onvergetelijke avond te bezorgen tijdens deze extra feestelijke editie. Zo wordt Venray weer mooi op de kaart gezet. Ook dit jaar zullen er op 4 verschillende podia tientallen artiesten te bewonderen zijn met een gevarieerd aanbod in muzieksoorten. U kunt vanaf 16:00 uur luisteren naar koren, bands, solisten, beginners, gevorderden, klassiek en hiphop... Kortom: voor ieder wat wils. Ook is er een kinderpodium aanwezig en zullen bands van het Kunstencentrum Jerusalem laten zien wat zij geleerd hebben. Op de vier pleinen kunt u tijdens Venray Muzikaal Totaal genieten van de volgende artiesten:

Henseniusplein
- Richenel Luydens
- Michael Raven
- Blueztrain
- Zebrastation
- Trademark

Schouwburgplein
- Atelier Jerusalem
- Venrode Voices
- Rivals
- Far From Over
- Club Soda

Grote Markt
- Kinderpodium
- Project of Sound
- Walk the Clouds
- Never Mind
- One Slice Fits All!
- The Mask
- De Zingende Schilder
- Again
- Joekelay
- Zenzation

Het Moment
- Drums & Roses
- Ethan Huijs
- Qube4
- Blue Band
- De Puppies

Meer informatie over de artiesten volgt de komende weken hier in Venray Boeit. De vorige editie van Venray Muzikaal Totaal was een geweldig feest met prachtig weer en een fantastische ambiance. De organisatie hoopt er ook dit jaar weer een mooi muzikaal feest van te maken. U bent van harte welkom op 15 juli. Uiteraard is ook dit jaar weer de entree gratis. Houd de Facebookpagina en de website in de gaten voor meer informatie: www.venraymuzikaaltotaal.nl

Filmconcert harmonie St. Catharina

Het harmonieorkest van harmonie St. Catharina geeft op zaterdag 9 juli een filmconcert in multifunctioneel centrum ‘De Baank’ in Leunen. Tijdens het concert passeren bekende filmmelodieën de revue. Het publiek kan daarbij niet alleen luisteren naar de prachtige filmmuziek, maar ook kijken naar fantastische bijpassende beelden op groot scherm.

Van ‘Once upon a time in the West’ tot ‘Skyfall’ en ‘Frozen’: tijdens het filmconcert komen allerlei bekende films van verschillende genres voorbij. Verweven in een vlot en dynamisch programma staan de muziek en de filmbeelden garant voor een geweldige avond, voor jong en oud.

Het concert begint om 19.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open.
Tickets zijn voor € 7,50 te koop bij De Baank Leunen, Boerderij ‘t Platteland Veulen en Herenkapsalon Gielens Heide. 

Project INTO MUSIC 2016 groot succes

Het project ‘INTO MUSIC’ is enkele jaren geleden ontwikkeld door Stichting Odeon. Het doel is zoveel mogelijk mensen, jong én oud, de gelegenheid te bieden muziek te maken. Dit jaar heeft dit project vorm gekregen in een uniek wervingstraject.

Lees meer...

Het lied van de bomen

Muziektheaterkoor Carmina Ludens brengt op 19 juni 2016 om 14.30 uur ‘Het lied van de bomen’ bij de Kasteelruïne aan de Maasheseweg in Geijsteren. Bomen zijn verbazingwekkende metaforen voor wie wij mensen zijn. In het concert worden diverse aspecten daarvan bezongen. Het gaat over de schoonheid en geneeskracht van bomen, over de liefde en de dood, over onderdrukking en vrijheid, sterven en vrucht dragen.

Lees meer...

Mike Weerts speelt eerste hoofdrol en maakt debuut als coproducent ‘Ik geloof allang dat als je echt iets wilt, het ook te realiseren valt’

Vanaf 2 juni is de nieuwe film ‘Of ik gek ben’ te zien in de bioscoop en de hoofdrol wordt gespeeld door acteur Mike Weerts uit Overloon. Mike speelt Benjamin. Deze succesvolle, jonge kunstenaar is compleet de weg kwijt als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij herinnert zich niets van een gewelddadig vergrijp waarvoor hij is veroordeeld. Het leven in de kliniek is meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed