Koken voor de buren

In Venray komt een ware kookrevolutie op gang. Buurtgenoten die elkaar in het dagelijks leven vrijwel nooit tegen komen, kunnen gebruik maken van elkaars kookkunsten via een online platform genaamd Thuisafgehaald.nl. Buren delen zo ovengerechten, pasta’s, stamppotten en ander lekkers met elkaar.

De huidige 36 thuiskoks en afhalers die nu actief zijn in Venray willen graag meer bekendheid. Hoe groter het netwerk van Thuisafgehaald, hoe meer lekker eten er wordt aangeboden en kan worden afgehaald. Wonen Limburg steunt dit project in Venray, omdat het een mooi middel is om mensen met elkaar in contact te brengen. Zo worden buren die zelf niet van koken houden of niet voor zichzelf kunnen koken, verbonden met mensen die een passie hebben voor koken en graag iets voor een ander doen.

Hoe werkt het
Het werkt heel eenvoudig. Je meldt je aan en vervolgens krijg je een e-mail wanneer er binnen 1,5 km van jouw huis een maaltijd wordt aangeboden. Met één klik wordt er contact gelegd met de kok en kun je de maaltijd tegen kostprijs afhalen. En andersom kun je als thuiskok gemakkelijk een maaltijd aanbieden aan je buurtgenoten via de website van Thuisafgehaald.

Maar naast het koken en afhalen biedt Thuisafgehaald ook mogelijkheden om je eigen food event te organiseren. Iedereen met een account kan een eetactiviteit opzetten en via de website buurtbewoners uitnodigen. Via Wonen Limburg zetten we bijvoorbeeld met ‘Fatima aan zet’ een aantal gezellige events op in 2014 en 2015. We hopen uiteraard dat dit leidt tot meer.

Mensen bij elkaar brengen
De filosofie van Thuisafgehaald is: eten verbindt! ‘Wij geloven erg in dit concept omdat het mensen in de buurt bij elkaar brengt en het fantastisch is om makkelijk, goedkoop en lekker een maaltijd van je buren te kunnen eten’, aldus Marieke Hart, initiatiefnemer van de site. Ger Verstegen van Wonen Limburg zegt hierover: ‘Wij steunen Thuisafgehaald, omdat het een fantastische manier is om je buren beter te leren kennen. Het is ook een prachtig voorbeeld van hoe mensen elkaar kunnen ondersteunen, met als effect dat ook de oudere medemens langer zelfstandig kan blijven wonen in de wijk. We hopen dit uiteindelijk door te kunnen trekken naar andere gemeenten.’

Geen zin om te koken of wil je juist jouw kookkunsten delen met de buurt? Thuisafgehaald maakt het mogelijk. Meld je ook gratis aan!
Meer info op www.thuisafgehaald.nl of door ons te mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Culinair
  • Lees 2042 keer
terug naar boven