De 10 vragen aan......Rogier Hop

BIOGRAFIE
Geboren: 4 september 1980
Woonachtig: Venray
Getrouwd met: Vivian
Opleiding: restaurant kok en gespecialiseerd restaurant kok, Cas Spijkers Academie

Loopbaan: Ik ben begonnen als afwasser bij een Mexicaan in Oss en heb toen zo eens wat dessertjes gemaakt. In mijn leerlingen periode heb ik gewerkt bij Vivaldi in Oss, De Negenmannen in Boxtel en Villa ter Linde in Uden. Vervolgens ben ik Souschef geweest bij Het Gesprek in Uden en Company Club de Hooge Vorssel. Ik ben nu bijna 3 jaar chef kok bij de Rooijerie.

DE 10 VRAGEN AAN…..Rogier Hop

1. Waar haal je je culinaire inspiratie vandaan?
Ik haal mijn inspiratie uit het eten bij collega’s, maar ook uit boeken en tv programma`s of nieuwe producten. Door samen met mijn team te ‘sparren’ kom je tot leuke ideeën en gerechten.

2. Wie is jouw culinaire held?
Cas Spijkers , het boegbeeld van culinair Nederland. Deze man had zoveel passie voor zijn vak en heeft zoveel gedaan voor culinair Nederland. Ik ben ook erg blij dat ik nog les van hem heb gehad. Hij had goede tips en wist je op de juiste manier te prikkelen om het maximale uit je zelf te halen.

3. Hoe onderscheid jij je van andere chefs?
Ik probeer puur te koken en het product in zijn waarde te laten, wel met een creatieve twist. Verder is het met koken erg belangrijk om kennis te delen. Met die kennis en je eigen creativiteit kun je je zelf onderscheiden. Je bent als kok ook nooit uitgeleerd!

4. Welke trends spreken je momenteel erg aan?
Ik ben blij dat het pure koken weer zijn weg heeft gevonden. Nieuwe generatie koks zijn veel bezig met nieuwe technieken waardoor zij vaak de smaken vergeten. Verder vind ik het leuk om van klassieke gerechten een deconstructie te maken. Dus uit elkaar halen en elk component met een andere techniek terug laten komen.

5. Is er iemand in het bijzonder, waar je voor zou willen koken?
Ik heb niet iemand voor wie ik in het bijzonder zou willen koken. Thuis voor of met vrienden vind ik leuk om te doen.

6. Heb je het gevoel dat Nederland culinairder wordt?
Jazeker, kijk maar eens naar de kookprogramma`s op tv en wat er in de winkels ligt. Koken is tegenwoordig een echte hype en er zijn heel veel goede hobby koks.

7. Zijn er producten die je zelf niet lust of eet. En zo ja, werk je daar dan wel of juist niet mee?
Nee, eigenlijk niet. Ik ben een echte alleseter, een zoetekauw. Ik ben alleen geen liefhebber van schimmelkazen.

8. Als je morgen een grote geldprijs zou winnen, zou je dan stoppen met koken als je broodwinning?
Nee , ik zou het misschien rustiger aan doen, maar verder zou ik graag nog wat stages willen doen bij top zaken in het buitenland. Een tijd in een bakkerij willen werken en ik zou misschien mijn eigen restaurant willen beginnen.

9. Een kok heeft weinig vrije tijd. Is dat de moeite waard voor je passie?
Als je van je hobby je beroep hebt kunnen maken, gedreven bent en kunt genieten van je vak is dit het allemaal waard. Tuurlijk zijn er momenten dat het vervelend is, maar het hoort er allemaal bij. Elk vak heeft zo zijn voor- en nadelen.

10. Heb je een gouden tip voor onze lezers?
Koken moet leuk zijn dus veel proberen en proeven, maar vooral genieten!

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Culinair
  • Lees 2258 keer
terug naar boven