Succesvolle Thaise avonden bij brasserie Effe

Onlangs waren er weer twee zeer geslaagde Thaise avonden bij brasserie Effe in Overloon. Deze avonden worden verzorgd door Duang Jai (Muuske) en haar man Jan Vloet.

30 jaar geleden is dit idee ontstaan bij de Evenaar in Venray, en sinds twee jaar verzorgen ze deze avonden in Overloon. Muuske en Jan wonen van half september tot april in Chiang Mai, Thailand. Van april tot september verblijven ze in Nederland. In Thailand zijn ze eigenaar van een restaurant genaamd The Riverside. Dit restaurant wordt gerund door de dochter van Jan.

Als ze in Nederland zijn organiseren ze samen met Kim en Friso Pingen de Thaise avonden. Muuske staat dan 2 dagen bij Friso in de keuken om alle voorbereidingen voor het eten te treffen. Veel snijwerk, loempia’s vouwen en alles wat alvast gedaan kan worden doen ze in de keuken bij Effe. Op de dag zelf nog de afwerking van de gerechten en de avond kan beginnen. Dat de Thaise avonden in Overloon een groot succes zijn blijkt wel uit het feit dat ze in plaats van 1 nu 2 avonden achter elkaar organiseren. Beide avonden zaten vol. En dit dan maar liefst drie keer per jaar. In september komen er nog 2 avonden en dan volgend jaar weer in mei, juli en september. Hou de website in de gaten om op de hoogte te blijven; www.effe-overloon.nl.

De Thaise avonden zijn effe helemaal wat anders; de avond begint met een introverhaal van Jan over Thailand. Muuske bespeeld ondertussen de Kim; een instrument met 42 snaren. Er staan wat kroepoekjes op tafel en dan starten ze met een Won ton soep. Hierna komen acht verschillende warme gerechten, loempia’s en een frisse salade. En als afsluiting nog een lekker dessert. Muuske laat ons nog genieten van haar Thaise danskunsten met een dans voor de vrede. Kortom een sfeervolle compleet verzorgde avond. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Culinair
  • Lees 3198 keer
terug naar boven