Smaak zit tussen je oren

Eind mei is het weer zo ver: Smaak zit tussen je oren. Voor het vierde jaar op rij kan iedereen op het Schouwburgplein komen genieten van de meest culinaire hapjes uit de omgeving van Venray. Het Schouwburgplein wordt op 26, 27, 28 en 29 mei omgetoverd tot een smaakvol plein waar een verbinding wordt gemaakt tussen de lokale agrariërs en de lokale horeca ondernemers. En dit jaar pakt Smaak zit tussen je oren nog groter uit dan voorgaande jaren.

Donderdag is de start met een businessavond. Op deze avond staat netwerken centraal, het moment waar ondernemers onder genot van een drankje en uitgebreid amusediner contact kunnen leggen met bestaande en nieuwe contacten. Kaarten voor deze smaakvolle avond zijn nog steeds te koop via www.smaakzittussenjeoren.nl, daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar bij Goesting en Hotel & Brasserie de Zwaan.

De vrijdagmiddag staat voor educatie. Tijdens deze dag gaan ruim 250 basisschoolleerlingen ervaren wat er op de agrarische bedrijven hier in de buurt allemaal gebeurt. De kinderen gaan vervolgens met de meegenomen producten een gerecht bereiden, onder leiding van enkele koks. Een leerzame en smaakvolle dag, de kinderen leren van alles over de streekproducten. Nieuw dit jaar is dat de basisscholen zelf een deel van het gerecht kweken, de tuinkers. Deze wordt verwerkt in de gerechten, die ze uiteindelijk op het einde van de smaakvolle reis ook lekker gaan oppeuzelen.

Vanaf vrijdagavond is de tent het hele weekend vrij toegankelijk voor iedereen die onder het genot van een hapje en/of drankje wil genieten van een zeer divers programma. Het hele weekend staan horeca ondernemers culinaire creaties te bereiden gebaseerd op de streekproducten van de lokale agrariërs, een combi natie die goud waard is. Deze agrariërs staan zelf ook met hun producten op vrijdagavond, zaterdag en zondag overdag in de tent om iedereen vol passie hun verhaal te doen. Dit is dus het moment om te ervaren wat voor hoogwaardige producten onze agrariërs produceren. Voor velen uniek op de wereld maar dicht bij huis.

Maar dit is niet alles. Op vrijdagavond staat de band FEZZ in de tent. Vorig jaar gingen de voetjes al van de vloer, en dit jaar gaat dit weer gebeuren. Vanaf 18.00 uur is de tent los voor een hapje en drankje, vanaf 20.00 uur gaat de band van start. Toegang is gratis. Zaterdag hebben we, naast onze agrariërs en horeca ondernemers, overdag een speciale gast. Dylan Haegens komt langs om zelf een tosti van streekproducten te gaan maken. Zaterdagavond staat vervolgens in het teken van muzikaal Venray. Diverse koren uit de omgeving presenteren zich in de tent van Smaak zit tussen je oren.

Zondag komt de Liederentafel, om de bezoeker te laten genieten van liedjes van toen. Het zijn liederen die velen zullen kennen, kom luisteren en zing gezellig mee. Ook worden er door het weekend heen diverse workshops en proeverijen gegeven, o.a. een wijn- en bierproeverij en een koffieworkshop.

Ook aan de kinderen is gedacht, Smaak zit tussen je oren heeft een speciale hoek ingericht waar ze onder andere eigen pannenkoekjes kunnen bakken.

Een weekend waar veel te beleven is. Kom, geniet en proef wat Venray allemaal te bieden heeft. Voor de businessavond heb je kaarten nodig, de rest is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk. Voor meer informatie, zie www.smaakzittussenjeoren.nl 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Culinair
  • Lees 1603 keer
terug naar boven