Mathijs Jacobs trots nieuw lid van Jeunes Restaurants

Restaurant De Beejekurf heeft zich aangesloten bij de Nederlandse afdeling van Jeunes Restaurateurs (JRE). Een Europese restaurantvereniging van jonge, getalenteerde chefs. Het restaurant aan de Paterslaan schaart zich met het lidmaatschap in een rij van 30 Nederlandse top-restaurants waarvan de jonge eigenaren (zij kunnen intreden van 23 tot en met 42 jaar) er een gezamenlijke visie op het vak op nahouden.

mathijs-debeejekurfIn Limburg is De Beejekurf de vijfde zaak die deel uit maakt van JRE. De Nederlandse vereniging maakt onderdeel uit van een internationale organisatie die is vertegenwoordigd in zeventien Europese landen.

Wie zich wil aansluiten bij JRE moet voldoen aan een aantal eisen. Naast de bereidheid om kennis uit te wisselen, is er een aanbeveling van ten minste twee andere leden van de vereniging nodig. 'Uiteraard ben je meteen vereerd met de vraag en het voordragen voor JRE', begint Mathijs Jacobs, chef en eigenaar van De Beejekurf. 'Echter hebben we de beslissing niet meteen genomen. We vinden het belangrijk om BIJzonder te zijn én te blijven voor iedereen, dat willen we niet uit het oog verliezen. Juist daarom hebben we na wat nachtjes goed slapen en uitgebreid overleg met elkaar, volmondig 'ja' gezegd! JRE betekent sparren met collega's buiten de regio, deelnemen aan blackbox-sessies voor chefs en sommeliers. Dat we hiervoor voorgedragen werden is een top teamprestatie. Ik denk dat we daar voor de toekomst veel aan kunnen hebben. Ons als team kunnen ontwikkelen en kwaliteit blijven bieden aan onze gasten', aldus een enthousiaste Mathijs.

mathijs-debeejekurf1Maandag 1 februari werd Mathijs voorgesteld als nieuw lid in de Franse ambassade in Den Haag. Als welkomsthandeling kookte hij voor het bestuur en enkele hoogwaardigheidsbekleders tijdens een perslunch. Hij kookte 3 gerechten. Als voorgerecht bereidde hij langoustine met een Thaise curry en groene papaja. Een dessert van bloedsinaasappel, mascarpone en specerijen en bij de koffie kregen de genodigden een heerlijke huisgemaakte bonbon met Beejekurf-honing. ‘De gerechten werden door mijn keukenteam bedacht en uitgevoerd. De enige voorwaarde was dat het gerecht moest passen bij de champagne van Pommery.’

Ten overstaan van het bestuur van JRE Nederland, pers en andere genodigden mocht hij een koksbuis met eigen naam en logo van JRE aantrekken. Verder prijkt het JRE-naambord al op een mooie plek aan de gevel van het restaurant. De fles Champagne is niet lang vol gebleven!

Naar aanleiding van deze toetreding is de kaart van de Beejekurf enigszins aangepast, de meest BIJzondere gerechten vormen het JRE menu. Om dit te vieren geeft de Beejekurf bij reservering van dit menu 1 gang cadeau.

www.debeejekurf.nl
www.JRE.eu

 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Culinair
  • Lees 1845 keer
terug naar boven